>
SAP Fioneer

Joint venture SAP Fioneer officieel van start

SAP kondigt de wereldwijde lancering aan van SAP Fioneer, een joint venture voor de financiële sector waarin SAP samenwerkt met investeerder Dediq GmbH.

SAP Fioneer bouwt voort op de bestaande SAP-oplossingen voor financiële dienstverleners. Daarnaast ontwikkelt de joint venture nieuwe oplossingen voor klanten in de bankensector en de verzekeringsbranche. SAP en Dediq, dat met name investeert in IT- en digitale bedrijven, kondigden de komst van SAP Fioneer in april 2021 aan.

Innovaties versnellen

De go-live van SAP Fioneer is een belangrijke stap voor SAP. Het technologiebedrijf heeft een sterke marktpositie in de financiële sector. Meer dan 800 van de 1000 grootste banken en verzekeraars wereldwijd zijn klant van SAP. SAP Fioneer is gericht op het versnellen van innovatie op het gebied van bankieren, verzekeren en financiën. De joint venture breidt de oplossingen SAP for Banking en SAP for Insurance uit om een holistisch beeld te geven van bank- en verzekeringsprocessen.

SAP Fioneer maakt een transformatie van de bedrijfsvoering mogelijk via een combinatie van nieuwe technologie, ontwikkelexpertise en een wereldwijd netwerk van klanten, partners en collega’s. Eind 2021 zal SAP Fioneer aanwezig zijn in meer dan 10 landen in Europa, Noord- en Latijns-Amerika en de regio Azië-Pacific. SAP blijft oplossingen aan financiële dienstverleners verkopen en deze ondersteunen, en SAP-klanten blijven SAP-klanten.

Nieuwe mogelijkheden

“Financiële dienstverleners moeten hun business transformeren om de concurrentie voor te blijven”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de raad van bestuur van SAP. “SAP Fioneer voorziet in hun behoefte aan snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiëntie via digitale innovatie, cloudtechnologie en oplossingen die volledige bank- en verzekeringsprocessen inzichtelijk maken. Ik ben ervan overtuigd dat SAP Fioneer uitgroeit tot een toonaangevende leverancier van oplossingen en platforms voor financiële dienstverleners.”

“Onze klanten kunnen dezelfde hoge kwaliteit en betrokkenheid verwachten die ze van ons gewend zijn, maar ze profiteren ook van nieuwe mogelijkheden”, aldus Dirk Kruse, CEO van SAP Fioneer. “De oplossingen van SAP Fioneer maken gebruik van geïntegreerde data en stellen financiële dienstverleners in staat om processen te verplaatsen naar het SAP Business Technology Platform in de cloud. We verheugen ons erop de transformaties van onze klanten te versnellen met innovatieve oplossingen op basis van SAP-technologie.”