>

Zo kunnen foodbedrijven eenvoudig meer omzet maken

Foodbedrijven hebben het niet makkelijk. Consumenten trekken de broekriem aan. Tegelijkertijd staan marges onder druk, net als de toeleveringsketens. Toch is er geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Er zijn best wel wat knoppen waar foodbedrijven die hun omzet willen vergroten aan kunnen draaien. Benieuwd? In dit blog lichten we een tipje van de sluier op.

De foodsector is van oudsher behoorlijk traditioneel. Daar is in principe niets mis mee. Toch zien we vaak dat het uitstellen van bepaalde innovaties maakt dat ondernemers niet altijd een passend antwoord vinden op actuele ontwikkelingen. Omdat ze niet weten waar te beginnen. Of omdat ze niet weten hoe technologie hen kan helpen.

Vanuit onze rol als IT-partner en Trusted Advisor voor de foodindustrie, komen wij bij veel voedselproducerende bedrijven over de vloer. We zien hoe bedrijven op bijzonder innovatieve manieren omgaan met moderne uitdagingen, veelal ondersteund door SAP Sales en Service Cloud. Onderneem jij in de foodsector? We leggen je graag uit hoe je jouw bestaande omzet kunt vergroten, meer weerstand op kunt bouwen en op welke manier het CX-portfolio van SAP je daarbij kan helpen.

Zo win je marktaandeel

Je kunt marktaandeel winnen door concepten als food pairing en het doorbreken van traditionele eetmomenten.

Slimme promoties, ondersteund door uitgebreide gegevens en kunstmatige intelligentie, zouden vervolgens kunnen zorgen voor een boost van de verkoop aan welbepaalde doelmarkten en -groepen, in overeenstemming met de mogelijkheden van de toeleveringsketen.

Elke detailhandelaar heeft een verschillend niveau van assortiment. Dat niveau hangt af van de omvang van de schappen van het POS. Daarom is het van belang om een efficiënte manier te ontwikkelen om om te gaan met nationale, lokale en maatwerkpromoties zodat assortimentsmanagers, key account managers en vertegenwoordigers gealigneerd zijn op de verschillende niveaus van promoties.

Het is dan natuurlijk wel verstandig om met de behoeften van verschillende interne gebruikers rekening te houden. Zo beheert de Category Manager de promotionele agenda. De Key Account Manager beheert op zijn beurt de account promoties. En de Sales Manager volgt de promoties op.

Klinkt goed… maar hoe organiseer ik dat allemaal?

Goede vraag. Hoewel deze zaken voor de hand liggend klinken, blijkt het vaak lastig om er handen en voeten aan te geven. Maak het maar eens concreet. Dit is immers nauwelijks te organiseren met spreadsheets en e-mails. Gelukkig helpt SAP Sales Cloud en SAP Service Cloud je hierbij. Beide oplossingen maken deel uit van SAP Customer Experience (CX) van SAP. Deze oplossingen helpen je om ál je dromen op het gebied van klant- en servicegericht ondernemen waar te maken.

Met SAP Sales Cloud vereenvoudig je het werk van je verkoopteam en versnel je de koopervaring

SAP Sales Cloud stelt je in staat om een haarfijn 360-gradenbeeld te ontwikkelen van elke klant. Daardoor wordt het voor je verkopers bijvoorbeeld veel makkelijker om heel doelgericht de juiste acties te ondernemen op het juiste moment. Ook is het mogelijk om bepaalde verkoopprocessen niet alleen te stroomlijnen, maar ook om die processen behoorlijk te automatiseren. Daardoor houden je verkopers veel meer tijd over voor gerichte interacties met klanten. Zo bouw je heel gericht aan het ontwikkelen van warme, succesvolle klantrelaties én werk je doelgericht aan de verdere ontwikkeling van je bedrijf.

Met SAP Service Cloud maak je customer service het hart van je klantervaring

Je kan gerust zeggen dat SAP Service Cloud je helpt om betekenisvolle verbindingen te creëren gedurende de hele customer journey. Door je hele bedrijf op één lijn te brengen, wordt het veel makkelijker om problemen op te lossen, te versnellen en je merkbelofte na te komen. Met behulp van SAP Service Cloud bied je vlotte, betrouwbare en gepersonaliseerde service via alle kanalen. Zo vergroot de klanttevredenheid en zorg je dat klanten graag terugkomen voor meer. Precies wat je nodig hebt om te kunnen groeien.

Download ons gratis eBook met 5 tips

Onlangs publiceerden we een praktijkgericht eBook waarin we vijf concrete kansen voor de foodsector identificeren. Het laten groeien van je bestaande omzet is één van de onderwerpen die we in dat eBook aansnijden. Daarnaast gaan we in op het bieden van een effortless experience, gegarandeerde marges, effectiviteit van verkoop en service. Ook het opschalen van je online omzet komt aan bod. Steeds laten we zien hoe je deze zaken realiseert binnen jouw onderneming met SAP Sales and Service Cloud. Je kunt het eBook ‘Succesvol ondernemen in de foodsector’ kosteloos downloaden.

Download het eBook

Deze blog verscheen eerder op de website van onze partner delaware.