>

SAP introduceert dienstenpakket voor cloudtransformatie

RISE with SAP Migration and Modernization-programma ondersteunt bedrijven met cloud-first businessstrategie

SAP komt met een uitgebreid portfolio van diensten en financiële incentives voor de ondersteuning van cloudtransformaties bij bedrijven. Het RISE with SAP Migration and Modernization-programma pakt twee uitdagingen van deze migraties aan: scope en kosten. Het programma vereenvoudigt ingewikkelde ERP-migraties met een focus op standaardisering en het elimineren van datasilo’s en complexe processen.

Het RISE with SAP Migration and Modernization-programma helpt klanten met een cloudstrategie, waarmee zij profiteren van voortdurende updates en nieuwe innovaties. Zodra klanten naar de cloud zijn gemigreerd, neemt SAP het beheer op zich. Op die manier wil het bedrijf de betrouwbaarheid, compliance en de security versterken en de kracht van bedrijfsgegevens ontsluiten.

Duidelijke route

SAP Migration and Modernization biedt een duidelijke route van voorbereiding tot ingebruikname, zowel voor bedrijven die SAP ERP Central Component (SAP ECC) als SAP S/4HANA gebruiken. Het pakket omvat gebruiksvriendelijke digitale tools en ondersteuning. Bovendien introduceert het nieuwe diensten en stimulansen om klanten te helpen overstappen naar RISE with SAP.

“Elk bedrijf heeft een cloud-firststrategie nodig”, zegt Eric van Rossum, chief marketing officer voor cloud ERP bij SAP. “Het is nu belangrijker dan ooit dat klanten hun migratie- en moderniseringsproces starten. Alleen zo kunnen ze volledig profiteren van de meest recente cloudtechnologieën, waaronder AI en oplossingen voor duurzaamheid.”

Waardevol initiatief

“Het streven van SAP is om de cloudtransitie van klanten verder te versterken en te verbreden, met specifieke aandacht voor de complexe eisen en uitdagingen waarmee onze leden geconfronteerd worden bij hun beslissing tot cloudtransformatie”, zegt Ronald Schippers, directeur bij de VNSG.

“Met deze recente aankondiging benadrukt SAP zijn inzicht in deze complexiteit en de daaraan gerelateerde uitdagingen”, vervolgt hij. “De uitbreiding van het RISE with SAP-aanbod, inclusief financiële stimulansen en ondersteuning, onderstreept hun bereidheid om klanten actief bij te staan in hun cloudreis, wat de overstap vereenvoudigt.”

“Dit initiatief is voor ons, als VNSG, zeer waardevol. We blijven ons inzetten om ervoor te zorgen dat al onze leden optimaal kunnen profiteren van de uitgebreide functies en innovaties die SAP biedt”, besluit Schippers.

Pijlers van SAP Migration and Modernization

Het dienstenpakket omvat 3 pijlers:

  1. Compensatie van migratie- en transformatiekosten met incentives

SAP komt met een tijdelijke aanbieding die de kosten van migratie met maximaal 50% kan verlagen en de time-to-value kan verkorten. Tot eind 2024 ontvangen SAP S/4HANA- en SAP ECC-klanten die overstappen op RISE with SAP of GROW with SAP tegoeden die zij kunnen gebruiken voor onderhoud, cloudservices of cloudabonnementen. Deze incentive omvat SAP S/4HANA Cloud en oplossingen voor specifieke bedrijfsfuncties, zoals supplychain, human resources, uitgavenbeheer, CRM, hulpmiddelen voor bedrijfstransformatie en het SAP Business Technology Platform.

  1. RISE with SAP-methode voor consistentie en kwaliteit

Alle implementaties, zowel via SAP zelf als via het partnerecosysteem, volgen de RISE with SAP-methode. Die zorgt voor voorspelbare tijdlijnen, transparantie rondom de voortgang van projecten en verzekert belangrijke milestone-controles. SAP traint en valideert partners om de RISE with SAP methodologie te gebruiken. Ook werkt ze nauw samen met deze partners voor het waarborgen van consistentie en kwaliteit.

  1. SAP S/4HANA Cloud Safekeeper-service

Voor klanten die meer tijd nodig hebben om hun volledige migratie te voltooien, introduceert SAP de SAP S/4HANA Cloud Safekeeper-service. Deze is bedoeld voor klanten die RISE with SAP gebruiken en overstappen naar klantspecifiek onderhoud voor oudere versies van SAP S/4HANA. Met SAP S/4HANA Cloud Safekeeper kunnen klanten hun systemen voorbereiden op een upgrade naar de nieuwste versie van SAP S/4HANA. Het omvat upgradeservices en infrastructuuroptimalisatie, terwijl het de bedrijfscontinuïteit van het huidige systeem van de klant ondersteunt met updates en patches voor nog twee jaar.