>

SAP kunngjør nytt ledersamarbeid i Norden og Baltikum

Fra 1. mai ønsker SAP velkommen til et nytt ledersamarbeid for de nordiske og baltiske landene. Helle Dochedahl, tidligere Nordisk COO, er utnevnt til administrerende direktør for SAP Norden og Baltikum, og avløser Marika Auramo som er forfremmet til nordeuropeisk COO. Ari Pussinen blir ny nordisk COO.

Den 1. mai tiltrer Helle Dochedahl som administrerende direktør i SAP Norden og Baltikum. Som SAP- veteran med +25 års erfaring har Helle fungert som Chief Operating Officer (COO) for Norden og Baltikum siden 1. oktober 2019, i et meget vellykket partnerskap med Marika Auramo som Nordic MD. Hun har tidligere hatt flere stillinger i SAP Presales organisasjonen, eksempelvis Vice President EMEA South som leder av Center of Excellence og Presales-teamene.

Som administrerende direktør vil Helle Dochedahl lede et team bestående av rundt 800 ansatte og ha det fulle ansvaret for SAPs Nordiske Market Unit på tvers av alle SAPs innovative løsninger, plattformer og tjenester. Med kundesuksess som topprioritet vil hun være instrumental i å drive SAPs nye Business Transformation-as-a-Service tilbud “RISE with SAP” og sikre nordiske og baltiske kunders overgang til SAPs intelligente ERP-løsning SAP S / 4HANA.

“Jeg er fullt overbevist om at teamwork  og mangfold er sterke partnere i å lykkes og få mennesker til å prestere over forventninger. SAP har riktig strategi og kan realisere stor verdi for selskaper i alle størrelser. Jeg er veldig stolt over å lede SAP Nordic og Baltic inn i en ny æra hvor organisasjoner gjenoppfinner seg selv ved hjelp av datainnsikt som skaper intelligente virsomheter, stimulerer til økonomisk vekst og bærekraftige forretningsmodeller i hele regionen, “sier Helle Dochedahl, Administrerende direktør, SAP Norden og Baltikum.

Helle jobber fra kontoret i København og bli en del av det regionale seniorteamet som rapporterer direkte til Rohit Nagarajan, SAP-president EMEA North.

Ari Pussinen vil erstatte Helle Dochedahl som nordisk COO og fortsette å drive det meget vellykkede nordiske MD og COO-samarbeidet. Sammen skal Helle og Ari drive SAP Nordics strategiske kunde- og markedsutvikling og overvåke all kundesentrert virksomhet i Norden og Baltikum. De siste ti årene har Ari ledet SAP Nordic & Baltic midsize business organisasjonen som gir  alle selskaper, uansett størrelse, mulighet til å bli en så veldrevet virksomhet som mulig.

“Det er spennende tider for SAP, ettersom mange selskaper henvender seg til oss for å akselerere deres digitale reiser og drive programmer for forretningstransformasjoner. Jeg er veldig glad for å ha muligheten til å sikre at kundene våre får best mulig støtte fra alle våre flotte team innen SAP, og jeg ser frem til å samarbeide tett med Helle Dochedahl for å sikre et fortsatt fokus på å muliggjøre kunder og partneres reise mot skyen ”, sier Ari Pussinen, nordisk COO.

 Ari Pussinen skal jobbe fra kontoret i Helsinki.

Marika Auramo har fra 1. april 2021 inntatt rollen som COO for SAP EMEA North (Storbritannia, Irland, Frankrike, Holland, Belgia, Danmark, Grønland, Island, Norge, Sverige, Finland, Estland, Latvia og Litauen), etter vellykket å ha ledet Norden og Baltikum de siste to årene med Helle Dochedahl som COO. Marika har hatt ulike regionale og globale lederstillinger i SAP, både innen salg, tjenester, industrier og datastyring, og fungerte som COO for den globale plattform- og databasevirksomheten før hun flyttet tilbake til Finland for å bli Nordisk MD.

“Det er alltid en vanskelig beslutning å gå videre fra noe du elsker å gjøre, og jeg har vært veldig privilegert ved å jobbe med og for et fantastisk og dedikert team. Imidlertid er jeg bestemt på å utvikle talent og fremme en kundedrevet og mangfoldig kultur. Konstant læring og tilpasning er nøkkelen, og jeg tror derfor på en sunn rotasjon slik at mennesker blir oppfordret til å ta nye ansvarsoppgaver. Når han / hun går videre, gir vi nye muligheter for andre talentfulle mennesker i SAP ”, sier Marika Auramo COO, SAP EMEA North.

Marika Auramo fortsetter å jobbe fra kontoret i Helsinki.

Besøk SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Klikk her for å lese flere nyheter på SAP Norges nyhetsside.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle organisasjoner med å bli intelligente virksomheter. Som verdens ledende leverandør av forretningssoftware hjelper vi virksomheter i alle størrelser og fra alle bransjer med å yte deres beste: 77% av all verdens transaksjonsomsetning er innom et SAP-system. Med vår kunstige intelligens (ML), internet of things (IoT) og avanserte analyseverktøy gjør vi det lettere for medarbeidere og samarbeide på tvers av organisasjoner, og utnytte forretningsmessig innsikt på best mulig måte, slik at forspranget til konkurrentene bevares.

Vi forenkler teknologi slik at virksomheter kan bruke vår software slik de selv ønsker. Med vår ende-til-endeportefølje av applikasjoner og servicer på tvers av 25 bransjer samt et globalt nettverk av kunder partnere, medarbeidere og ledende eksperter gjør SAP det mulig for private og offentlige kunder å drive lønnsom forretning, fortløpende kunne tilpasse seg og gjøre en forskjell. For mer informasjon besøk sap.com/norway og news.sap.com/norway