>

SAP og Girteka Logistics tar neste steg innen digital logistikk

Girteka Logistics, ett av Europas ledende transportselskaper, har valgt SAP Business Technology Platform for sin digitalisering. Dette betyr at selskapet kan ta enda et viktig skritt mot økt bærekraft og digital logistikk – og bruke sine forretningsdata mer effektivt.

For over et år siden vedtok Girteka Logistics en ambisiøs visjon for sin forretningsutvikling. Målet var å digitalisere logistikken og all drift innen 2025 ved hjelp av SAP.

– Vi har startet vår digitale transformasjon og valgte SAP som partner under denne reisen. Girteka Logistics vil bli et datadrevet logistikkselskap og vi ser at SAP tilbyr de beste verktøyene for å nå våre mål, sier Vytenis Šuklys, Chief Financial Officer i Girteka Logistics.

Vytenis Šuklys, Chief Financial Officer i Girteka Logistics.

Ved å velge SAP Business Technology Platform, som inkluderer SAP Data Analytics Cloud, SAP Data Warehouse Cloud og SAP Data Intelligence, kan Girteka Logistics administrere og analysere data i sanntid gjennom hele forretningskjeden, inkludert transportflåten, lagerstyring, logistikkoperasjoner og kundeservice.

– SAPs mål er å gi åpne data til spesialister på ulike felt slik at team kan samarbeide enda bedre. Våre løsninger for maskinlæring og analyse hjelper bedrifter med å forstå hele virksomheten og analysere og visualisere dataene deres direkte. Det reduserer mengden manuelt arbeid og sannsynligheten for feil – og lar kundene ta raskere og mer informerte beslutninger, spare tid og selvfølgelig penger, sier Kęstutis Kasakaitis, salgssjef for SAP i Litauen.

Kęstutis Kasakaitis, salgssjef for SAP i Litauen.

– SAP-løsninger basert på kunstig intelligens, maskinlæringsteknologi, fokus på brukergrensesnitt, selvbetjening og ytelse kan hjelpe oss å bli et neste generasjons logistikkselskap og løse våre store datautfordringer. I dag kan vi ikke gi klarsignal til nye krav fra virksomheten fordi det tar lang tid å få de riktige rapportene, men med SAPs selvbetjening vil prosessen gå betydelig raskere. Den nye business intelligence-plattformen hjelper oss også med å håndtere veitransport og miljøutfordringer. Ved å optimalisere forretningsprosesser og planlegge ruter mer effektivt, vil vi kunne redusere CO2-utslipp i hele forretningskjeden, fastslår Vytenis Šuklys.

Girteka Logistics transporterer over 820 000 fulle lastebiler hvert år og har mer enn 25 forskjellige dataanalysekilder. Ved å samle disse kildene i et homogent SAP-miljø for forretningsdataanalyse, vil mer enn 500 ansatte fra ulike avdelinger ha tilgang til pålitelige data fra én enkelt kilde. SAP-verktøyene vil komme alle 20 000 ansatte i Girteka Logistics Group til gode.

I tillegg til ordinære data, samler Girteka inn data fra sine lastebilsensorer. De planlegger også å bruke eksterne data for å gi verdifull innsikt i sanntid, hjelpe til med å optimalisere og planlegge ulike forretningsprosesser.

Ifølge Vytenis Šuklys er selskapets viktigste mål å redusere volumet av manuelt arbeid med minst 20 prosent, øke effektiviteten i rapporteringen med 40 prosent, fremskynde beslutningsprosesser og nå de fastsatte bærekraftsmålene.

– Vi var på utkikk etter en dataanalyseplattform som kunne støtte oss i mange år fremover og derfor er det viktig at løpende oppdateringer er inkludert. Et annet viktig kriterie er selvbetjening. Vår virksomhet er i rask endring og vi ønsker at dataanalysen skal være tilgjengelig for ansatte uten involvering av IT, og på denne måten skiller SAP-løsningene seg ut. SAP er vår partner for implementering av digitalisering og valg av en homogen forretningsplattform fra SAP gjør at vi får den kontinuiteten vi trenger, sier Vytenis Šuklys.

Girteka Logistics digitaliserer nå hele sin logistikkvirksomhet. SAP Transport Management Module, SAP ERP og SAPs løsning for ansatteopplevelser vil dekke all aktivitet i Europa og CIS-landene.

Om SAP 

SAPs strategi er å bidra til at alle organisasjoner blir bærekraftige, intelligente virksomheter. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: 87% av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre bedrifter om til bærekraftige, intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 25 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com. .

Om Girteka Logistics

Girteka Logistics er Europas største transportselskap med over 820 000 fulle lastebiler hvert år. Selskapet har vokst fra 600 lastebiler i 2010 til 9000 lastebiler i Europa og CIS-landene i 2021. Med over 20.000 ansatte er Girteka Logistics en ledende lastebiltransportør og førstevalget for de største globale merkene. For mer informasjon, besøk www.girteka.eu

 

Mer informasjon:

Simonas Bartkus

Head of Marketing and Communications, Girteka Logistics

Tel. +370 688 85 186

E-post simonas.bartkus@girteka.eu

 

Kestutis Kasakaitis

SAP Lietuva UAB

Sales Manager

Tel. +370 685 82320

E-post kestutis.kasakaitis@sap.com

 

Ulrika Wass

Head of Nordic & Baltic Communications, SAP

Tel. +46 73 827 1074

E-post ulrika.wass@sap.com