>

SAP styrker satsingen på KI med et eget vekstområde

SAP har opprettet en ny end-to-end-divisjon med fokus på AI, ledet av Philipp Herzig i den nyopprettede rollen som Chief Artificial Intelligence Officer.

Den nye enheten overvåker hele verdikjeden for SAP Business AI, fra produktutvikling og forskning til kundeimplementering. I denne nye rollen vil Philipp Herzig rapportere direkte til konsernsjef Christian Klein.

Philipp Herzigs team vil samarbeide med innovatører på tvers av SAP for å bringe kunstig intelligens til alle deler av selskapets portefølje. Med dette nye oppsettet tar SAP sikte på å øke tempoet i arbeidet med å gjøre det mulig for bedriftskunder å dra nytte av banebrytende AI-løsninger og -tjenester. Den nyetablerte divisjonen understreker også den sentrale betydningen av business AI som en strategisk drivkraft for SAPs fortsatte vekst.

Philipp Herzigs team består av erfarne ledere, deriblant Walter Sun, som i rollen som Global Head of AI vil fortsette å lede all produktutvikling innen business AI. Walter Sun gikk fra Microsoft til SAP i september 2023.

«SAPs økte fokus på business AI markerer starten på en helt ny generasjon forretningsinnovasjon, og jeg er beæret over å få sjansen til å hjelpe kundene med å få mest mulig ut av denne enestående muligheten», sier Philipp Herzig, Chief Artificial Intelligence Officer i SAP. «Jeg ser frem til å samarbeide med teamet vårt og økosystemet vårt av kunder og partnere for å drive utviklingen og leveransen av relevant, pålitelig og ansvarlig AI som fundamentalt endrer måten virksomheter opererer på.»

Foto: Philipp Herzig Chief Artificial Intelligence Officer SAP

Besøk SAP News Center. Følg SAP på @SAPNews.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive en intelligent, bærekraftig virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 26 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.

Pressekontakt
Ulrika Wass, Head of Nordic & Baltic Communictions
+46 73 827 1074