>

Nødhjelpsforsyninger til ukrainske flyktninger

Ifølge FN er om lag 5 millioner mennesker, hovedsakelig kvinner og barn, på flukt fra krigen i Ukrainia. Dette gjør krigen til den raskest voksende flyktningkrisen i Europa siden andre verdenskrig.

En av nøklene til å gi effektiv humanitær bistand til flyktningene er å gjøre det enklere for offentlige og private organisasjoner å identifisere hvilke forsyninger de har bruk for.

Av den grunn åpner SAP tilgangen til SAP Ariba Discovery. Dette er et nettbasert verktøy som kobler sammen selskaper (leverandører og kunder) over hele verden. SAP har også omkonfigurert verktøyet for å sikre at livsviktige forsyninger når de ukrainske flyktningene. Med et enkelt tastetrykk på “Støtt Ukraina”-knappen, kan leverandører nå oppdatere sine SAP Business Network profiler for å indikere at de ønsker å bistå med humanitær hjelp.

På samme måte kan enhver hjelpeorganisasjon publisere sine umiddelbare innkjøpsbehov, og finne leverandører som er klare til å møte deres behov for humanitær bistand. Organisasjoner som søker om hjelp, kan dermed indikere at de har behov for donerte forsyninger fremfor å kjøpe dem selv. SAP håper at dette vil bidra til at leverandører som kan levere forsyninger raskt og med høy kvalitet, fort kobles til kjøpere.

I tiden vi befinner oss i nå, med et presserende behov, kan SAP Ariba Discovery hjelpe kjøpere med å komme i kontakt med millioner av selskaper i 190 nasjoner i SAP Business Network. Der er det gratis å både legge ut en forespørsel og svare på den.

I løpet av de første 15 timene etter at plattformen ble aktivert, var det 301 leverandører som ønsket å hjelpe. Per dags dato har tallet økt til mer enn 2500 leverandører.

“Forsyningskjedene har blitt enda mer skjøre på grunn av krigen i Ukraina,” sier Tony Harris, senior vice president og head of Marketing & Solutions for SAP Business Network. “Vi håper at den åpne tilgangen til SAP Ariba Discovery skal gjøre det enklere for organisasjoner å få kontakt med leverandører som kan hjelpe via vårt SAP Business Network. Det er fint å se den positive responsen blant leverandører som ønsker å hjelpe Ukraina i denne vanskelige tiden.”

Tiltaket for å øke tilgangen til humanitære forsyninger representerer en videreføring av SAPs policy for å gjøre det enklere å koble kjøpere og leverandører i tider med ekstraordinære behov. Under Covid-19 pandemien åpnet også SAP tilgangen til SAP Ariba Discovery. Dette førte blant annet til at et byggefirma med behov for senger til et akuttsykehus i New York City ble koblet med en leverandør på 30 minutter.

For mer informasjon vennligst besøk hjemmesiden til SAP Ariba: Stand with Ukraine