>

SAP skal gjøre alle utviklere til generative AI-utviklere

Under SAP TechEd 2023 i Bangalore, India har SAP lansert en rekke nye generative AI-funksjoner og innovasjoner som gjør det mulig for utviklere, på alle nivåer, å bruke AI i sin virksomhet. Nye SAP Build Code-løsninger skal eksempelvis gjøre lavkodeutvikling enklere. SAP Build Code understøttes av Joule, som er det generative AI-verktøyet som nylig ble lansert av SAP.

– Dagens dynamiske teknologi- og forretningslandskap stiller krav til at utviklere må håndtere AI. Nyhetene vi lanserer på TechEd, setter utviklere i sentrum av AI-revolusjonen. Avanserte AI-kodingsverktøy, løsninger for å lage generative AI-utvidelser og applikasjoner i SAP Business Technology plattformen, gir utviklere verktøyene de trenger for å endre måten virksomheten drives på, sier Juergen Mueller, CTO og styremedlem i SAP.

For å se tydelig forretningsverdi av å bruke generativ AI, er det avgjørende å ha et effektivt samarbeid mellom profesjonelle og de som ikke er spesielt faglært innenfor området. Av den grunn lanserer SAP nye SAP Build Code-løsninger. Disse effektiviserer samarbeidet mellom utviklere ved å bruke lavkodeløsninger som ble lansert på TechEd 2022.

SAP Build Code-løsningene er bygget for SAP-applikasjoner og SAP-økosystemet. De er optimalisert for Java- og JavaScript-utvikling, og tilbyr AI-drevne utviklerproduktivitetsverktøy. SAP Build Code benytter også kunnskapen til SAPs nye generative AI-verktøy Joule – en AI-assistent som virkelig forstår virksomheten. Ved å bruke Joule kan bedrifter bli mer produktive og bygge kodegenereringsevner inn i datamodeller, applikasjonslogikk og oppretting av testskript.

Gode ​​data er en forutsetning for god AI. Derfor fortsetter SAP HANA Cloud å utvikle databruken ved å legge til nye funksjoner for vektordatabaser til multimodeller uten ekstra kostnad. Lagre for vektordata administrerer ustrukturerte data – som tekst, bilder eller lyd. Dette gir langtidsminne og bedre kontekst til AI-modeller, noe som gjør det enklere å identifisere lignende gjenstander. For eksempel kan brukere søke etter leverandører basert på språk i kontrakter for å undersøke betalingshistorikk og spore individuelle bestillinger.

Disse nye funksjonene for vektordatabaser forbedrer samspillet mellom store språkmodeller og virksomhetskritisk data. Innovasjonen gir SAP-utviklere helt ny datainnsikt innenfor et sikkert, privat rammeverk som bruker bransjespesifikk kundedata for å redusere unøyaktigheter.

AI Foundation er en ny ende-til-ende-løsning for utviklere som ønsker å utvikle AI og generative AI-drevne tillegg og applikasjoner på SAP Business Technology plattformen (BTP). AI Foundation bistår utviklere med ny kunnskap og sikrer derigjennom økt effektivitet. Løsningen inkluderer alt utviklere trenger for å lage nøkkelferdige AI-verktøy –ferdigpakkede AI-tjenester, tilgang til ledende storspråkmodellene, funksjoner for vektordatabaser og AI-kjøring, og livssyklusadministrasjon.

Tempoet innen teknologisk innovasjon har drevet den globale etterspørselen etter dyktige utviklere. Derfor satser også SAP på læring og utvikling. SAP har satt et mål om å bistå med å utvikle to millioner fagfolk innen 2025. I tillegg til AI-læringstilbudet som allerede er tilgjengelig og gratis, laserer SAP en ny rollebasert sertifisering og gratis læringsressurser for backend-utviklere som bruker ABAP Cloud-utviklingsmodellen (ABAP er SAPs programmeringsspråk).

De to nye kursene som dekker ABAP-utviklingsverktøy på SAP BTP og SAP S/4HANA er tilgjengelig i SAP Learning. Kursene er designet for smidig og sky-kompatibel forretningstransformasjon, og gir utviklere mulighet til å bygge skyklare tillegg i samsvar med SAPs kjernestrategi.

SAP har også inngått et samarbeid med Stanford HAI (Institute for Human-Centered AI) Corporate Affiliate Program. Sammen med Stanfords akademiske miljø, skal forskere og ingeniører i SAP se på skjæringspunktet mellom generativ AI og business.

For mer informasjon om alle nyhetene som lanseres på SAP TechEd 2023 kan besøk SAPs nyhetsguide her.

Om SAP 

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive en intelligent, bærekraftig virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende-portefølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 26 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.

Pressekontakt:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com