>

Ny app viser Coldplay-fans den grønneste veien til sommerkonsertene

Coldplay ønsker at deres “Music of The Spheres World Tour” skal være den mest bærekraftige og miljøvennlige noensinne. Derfor har de i samarbeid med SAP utviklet en app som skal gjøre hele konsertopplevelsen underholdende, inkluderende og karbonnøytral. Appen skal hjelpe fans med å finne den beste reiseruten når Coldplay opptrer i København og Gøteborg i juli.

Hvordan reiser til og fra en konsert er viktig. Mange vet ikke at denne reisen faktisk er en av de største bidragsyterne til en turnés samlede karbonavtrykk.

Coldplay er et av de mest kjente og klimabevisste bandene i verden. Nå ønsker de at den nye turneen «Music of the Spheres World Tour» skal være den mest bærekraftige og miljøvennlige noensinne. Bandet vil oppnå dette ved å øke støtten til grønn teknologi, jobbe for å redusere det totale karbonutslippey og få fansen til å redusere karbonavtrykket sitt med 50 prosent – ​​sammenlignet med verdensturneen i 2016 og 2017.

Til dags dato har verdensturneen fått over 350 000 fans i mer enn 150 land til å laste ned appen. Nordiske fans vil også få muligheten til å bruke appen når bandet spiller konserter i både København og Gøteborg den 5, 6, 8, 9, 11 og 12 juli.

En app med grønne ambisjoner for konsertopplevelsen

Coldplay har samarbeidet med programvareleverandøren SAP som har utviklet appen #MusicOfTheSpheresWorldTour. Den kombinerer interaktive og oppslukende opplevelser med funksjoner som hjelper fansen til å ta mer miljøvennlige beslutninger når de reiser til og fra konserten. Appen gir også tilgang på eksklusive videoer, bilder, musikk fra livekonserter, oppdateringer fra bandet og annen underholdning i form av spill og interaktive aktiviteter med AR (augmented reality).

– Coldplay og SAP deler et felles og dypt engasjement for bærekraft, og vi samarbeider gjerne med dem for å gjøre turen til og fra konserten så miljøvennlig som mulig. Med vår teknologi og våre løsninger gjør vi organisasjoner over hele verden i stand til å skape bærekraftig endring, sier Christian Klein, CEO i SAP.

I appens reisedel får publikum forslag til ulike reisemåter ved hjelp av visualiseringer som viser hvor mye CO2 de ulike reisealternativene slipper ut – bil, taxi, tog, offentlig transport, sykkel, gange eller fly. Coldplay bruker deretter informasjonen til å se publikums karbonavtrykk slik at de kan kompensere for utslippene. Konsertgjengere som velger bærekraftige reisealternativer blir belønnet med rabattkoder i Coldplays nettbutikk.

– De siste årene har vi tenkt på hvordan vi skal inkludere bærekraft i kjernen i vår turne. Appen er avgjørende for å få dette til. Vi er virkelig stolte av samarbeidet med vår partner SAP. De har laget en effektfull og engasjerende app som hjelper fansen våre å velge mer bærekraftige måter å reise til konsertene våre på, sier Coldplay.

Blind Coldplay-fan gjorde appen enda bedre

Mens SAP-teamet jobbet med appen, tok en Coldplay-fan fra Mexico kontakt for å dele sine utfordringersom blind.

– Jeg har vært blind siden fødselen og trenger en skjermleser for å jobbe og nyte underholdning. For meg er det viktig at blinde har de samme mulighetene som andre til å få tilgang til interaktivt innhold. Ved å kontakte SAP ønsket jeg å sikre at appen også kunne brukes av blinde fans, sier den anonyme fanen som selv er lydtekniker.

SAP la merke til dette. For å forbedre tilgjengeligheten, samarbeidet SAP Academy for Engineering med den blinde supporteren og tre blinde SAP-ansatte. Utviklingsteamet utarbeidet detaljer som knapper på skjermen og beskrivelser av bilder der funksjoner ble lest opp sammen med nyttige tips.

– I SAP er vi overbevist om at mangfold er drivkraften bak både innovasjon og bedre opplevelser for ansatte, kunder og partnere, sier Christian Klein.

Opplev appen selv. Last ned Coldplays #MusicOfTheSpheresWorldTour-app for iOS og Android eller se videoen Music Meets Sustainability: SAP og Coldplay Launch Tour App.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive en intelligent, bærekraftig virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 25 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.

Pressekontakt
Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com