>

SAP Upscale Commerce of… hoe je met enkele muisklikken een innovatieve webshop kunt opzetten

Door de coronapandemie en de lockdown gingen veel bedrijven in 2020 noodgedwongen online om het hoofd boven water te kunnen houden. Daarom zagen in België vorig jaar meer dan 20.000 nieuwe e-winkels het daglicht en stegen de onlineaankopen met 7,5%*. De Belgische e-commerce blijft met andere woorden razendsnel groeien, met een toename van 26% online transacties*.

Cliquez-ici pour la version en français. 

SAP lanceert een e-commerceplatform van de nieuwste generatie, op maat van kleine en middelgrote ondernemingen die snel een e-commercesite op poten willen zetten: SAP Upscale Commerce.

Met deze “channel-less” oplossing kan de gebruiker snel slimme en geoptimaliseerde storefronts implementeren op smartphones, tablets en computers. Wie nieuwe bronnen van inkomsten wil aanboren of innovatieve klantenervaringen wil creëren, kan er niet langer omheen.

Maar liefst vier van de tien bestaande Belgische e-winkels werden in 2020 opgestart. SAP Upscale Commerce speelt dus in op een dringende nood aan flexibele, robuuste en betaalbare oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Met SAP Upscale Commerce hebben kleine en middelgrote bedrijven nu een tool in handen waarmee ze kunnen tegemoetkomen aan de nieuwe behoeften van de Belgische consument, die op elk type toestel een cross-channel en gepersonaliseerde ervaring verwacht. Bovendien valt de oplossing heel vlot te implementeren: één of twee weken volstaan om een e-commercesite online te zetten.

Flexibiliteit en snelheid: twee sleuteleigenschappen van de SAP Upscale Commerce-oplossing.

Met SAP Upscale Commerce, een SaaS-oplossing, kunnen gebruikers nieuwe producten lanceren, alsook pop-upstores en -markten uittesten. Geoptimaliseerde en intuïtieve applicaties zorgen voor een naadloos samengaan van online en in-store winkelen, voor een optimale multichannel-winkelervaring. SAP Upscale Commerce draait op geavanceerde AI-algoritmes die de klant een unieke en boeiende winkelervaring voorschotelen én tegelijkertijd het rendement en de omzet voor het merk of de retailer maximaliseren. De software maakt daarbij gebruik van een “mobigram”: een gepersonaliseerde etalage die door de AI dynamisch wordt aangevuld met een assortiment op maat van elke bezoeker.

De voornaamste voordelen op een rijtje:

  • Je maakt met enkele muisklikken een webshop, die je zonder moeite en zonder programmeerkennis online zet.
  • Dankzij de multichannel-aanpak bied je klanten een contextuele, gepersonaliseerde en naadloze winkelervaring aan, en maximaliseer je je winst.
  • Je verbindt de winkelervaring direct met de backoffice én je kunt snel nieuwe winkelconcepten uittesten, tegen een verwaarloosbare prijs.

Winkelervaring optimaliseren = grotere winsten boeken

De softwareoplossing draait rond cloud-native technologie op een API-gedreven microservices-architectuur.

Een configuratie die een grote flexibiliteit garandeert bij de implementatie en zich in tal van omgevingen laat inpassen. De oplossing kan dus stand-alone worden ingezet of als uitbreiding bovenop bestaande oplossingen, al dan niet met een eigen of een bestaand orderbeheersysteem.

SAP Upscale Commerce helpt de time-to-market en de total cost of ownership te verkorten, en zorgt voor winstgeoptimaliseerde winkelervaringen dankzij:

  • Snelle, codevrije implementatie voor geslaagde winkelervaringen.
  • Een multitenant SaaS-omgeving, die altijd operationeel is en voortdurend wordt bijgewerkt.
  • Geïntegreerde technologie voor slimme merchandising, personalisering, gedistribueerd orderbeheer en doorlopende verkoop.

Het succes van een bedrijf hangt grotendeels af van de kwaliteit en relevantie van de ervaringen die zij haar klanten aanbiedt. En laat dat nu net zijn wat SAP Upscale Commerce omhelst: een hightech oplossing voor het optimaliseren van de klantenervaring voor de B2C- of DTC-markt.

Ontdek hier wat SAP Upscale Commerce voor u kan betekenen.

*E-Commerce Barometer 2020, SafeShops en The House of Marketing