>

SAP fortsætter med at være solidarisk med det ukrainske folk

Ruslands igangværende uberettigede krig er en hjerteskærende opvisning af brutalitet og en krænkelse af det grundlæggende frihedsprincip, som vi deler med Ukraine. Vi fastholder vores beslutning om at støtte Ukraine ved at stoppe alt salg og lukke cloud-drift i Rusland, gennemføre internationale sanktioner fuldt ud og donere både teknologi og humanitær hjælp.

Den 2. marts stoppede vi alt salg i Rusland og derefter i Hviderusland. Vi har med det samme gennemført alle internationale sanktioner uden undtagelse og er i konstant kontakt med regeringsparterne for fortsat at følge deres strategier til at afslutte denne krig. Vi sætter pris på den beslutsomhed og dygtighed, hvormed regeringerne er gået sammen om koordinerede sanktioner, og vi imødekommer meddelelsen om nye internationale sanktioner, der forventes at blive offentliggjort snart.

Ud over at indføre sanktioner og stoppe alt salg lukker vi aktivt vores cloud-aktiviteter i Rusland. Vi har modtaget spørgsmål om SAP’s evne til at nedlukke alle eksisterende løsninger for russiske kunder. Der er kunder i Rusland, som har købt og implementeret deres SAP-produkter on premise og kører disse løsninger i deres egne interne it-afdelinger. Det betyder, at uanset hvilke beslutninger SAP tager om ikke at yde support eller engagement af nogen art, kan disse kunder stadig fortsætte med at bruge disse produkter uafhængigt af SAP.

For at imødekomme humanitære- og flygtningebehov anvender vi vores teknologi til at hjælpe multinationale organisationer på tværs af en række forskellige hjælpeindsatser. Et fokus er at sikre, at nødhjælpsgrupper og sundhedspersonale kan få forsyninger. Den 9. marts gav vi leverandører på SAP Business Network mulighed for at erklære sig klar til at yde humanitær bistand; omkring 1.500 har allerede gjort det. Vi hjælper også den ukrainske regering med at bestille forsyninger til hospitaler, så de kan få det udstyr, de har hårdt brug for, så hurtigt og nemt som muligt.

Teknologi er blot en af de ressourcer, vi tilbyder. De samlede donationer fra SAP og vores medarbejdere har oversteget 3 millioner euro og fortsætter med at vokse. Over 4.000 medarbejdere har tilbudt flygtninge bolig og anden hjælp. Vi stiller også kontorlokaler til rådighed til opbevaring af f.eks. doneret medicin og mad.

Vi står sammen med det globale samfund i dets bestræbelser på at stoppe denne uretfærdige krig i Ukraine, og fastholder vores støtte af bestræbelserne på at genoprette freden.