>

SAP planlægger at forlade Rusland

SAP støtter fortsat Ukraine.

Vi mener stadig, at koordinerede mellemstatslige sanktioner er den bedste måde at afslutte krigen i Ukraine på, og vi har gennemført dem uden undtagelse. I overensstemmelse med vores ansvar som arbejdsgiver og leverandør af forretningskritisk software er vi også gået længere end sanktionerne. Vi har f.eks. standset salget i Rusland og Hviderusland og er i færd med at lukke alle cloud-aktiviteter i Rusland.

I dag annoncerer vi yderligere skridt hen imod en kontrolleret exit fra vores aktiviteter i Rusland, hvor vi har været aktive i mere end 30 år og har opbygget et fremragende team. I takt med at vi afvikler vores aktiviteter, vil vi fokusere på at håndtere konsekvenserne for disse medarbejdere på en ansvarlig måde.

Cloud-tjenester

Dataene i datacentre tilhører kunderne, ikke SAP. Som en del af vores nedlukning af cloud-tjenester har vi derfor givet virksomheder i Rusland, der ikke er omfattet af sanktioner, valget mellem at få deres data slettet, sendt til dem eller migreret til et datacenter uden for Rusland. For de russiske virksomheder, der vælger migreringsvejen, vil vi ikke forny deres kontrakt ved udløbet af den nuværende abonnementsperiode.

On-Premise produkter

Vi meddeler også, at vi har til hensigt at ophøre med support og vedligeholdelse af vores on-premise produkter i Rusland. Vi evaluerer flere muligheder for at gennemføre denne beslutning, som hver især vil sikre, at vi fortsat opfylder vores forpligtelser over for ikke-sanktionerede kunder. Det er også vigtigt at bemærke, at uanset SAP’s beslutning vil eksisterende kunder i Rusland, der anvender on-premise software, stadig kunne bruge deres produkter.

Humanitær bistand

I mellemtiden fortsætter vores støtte til befolkningen i Ukraine. Vi annoncerede for nylig et yderligere bidrag på 700.000 EUR til støtte for flygtninge i regionen, hvilket bringer vores samlede bidrag op på 3,7 millioner EUR indtil videre. Derudover støtter SAP nødhjælpsarbejdet med software. Vi donerede for nylig SAP Ariba-løsninger til en NGO, der samarbejder med State Enterprise Medical Procurement of Ukraine, hvilket vil gøre det muligt at foretage hurtige indkøb af medicinske varer til Ukraines sundhedsministerium. Vi har også givet leverandører på SAP Business Network mulighed for at erklære sig klar til at yde humanitær hjælp til Ukraine. Omkring 2.500 virksomheder har allerede benyttet sig af denne mulighed og tilbudt deres hjælp via platformen.

Vores hjerter og håb er med det ukrainske folk. Mere end noget andet ønsker vi, at denne krig skal stoppe. Indtil da vil SAP fortsat hjælpe de berørte og tilskynde til genoprettelse af freden.