>

The Digital Edge (14): Haldor Topsøes 5 digitale “must win battles”

Podcast: AirBnb og Uber er det vi typisk forbinder med moderne virksomheder: De er videnstunge – og ofte skabt ud fra en eller to grundlæggeres gode idé.

Men gode ideer er ikke en ny opfindelse. I dag produceres for eksempel omkring 50 procent af verdens kunstgødning ved hjælp af teknologi fra den danske virksomhed Haldor Topsøe, der blev grundlagt i 1940 af dr. Haldor Topsøe… på baggrund af hans store viden og gode ideer.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Niels Keller-Larsen, CIO Haldor Topsøe og (h) Jesper Schleimann, Chief Innovation Officer, EMEA North hos SAP

Haldor Topsøe leverer i dag derfor viden og processer til katalyser i industrien – altså hvor f.eks. kemiske stoffer omdannes. Kundekredsen inkluderer landbrugssektoren, raffinaderi- og olieindustrien og elværker – og det handler blandt andet om at nedbringe forureningen ved produktionen.

Siden 2015 har Vice President & CIO Niels Keller-Larsen stået i spidsen for IT-anvendelsen hos Haldor Topsøe. I denne episode er vi så heldige, at Niels er vores gæst i The Digitale Edge for blandt andet at tale om IT i videnstunge moderne virksomheder og internet of things i industrien.

Samtidig kan du høre om Haldor Topsøes fem digitale “must win battles” – og hvorfor produktionen er i fokus det næste års tid.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Niels Keller-Larsen, CIO for Haldor Topsøe her.

 

Om podcast serien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Chief Innovation Officer, EMEA North hos SAP.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages normalt i SAP Experience Center Copenhagen. Dette afsnit er dog optaget i et virtuelt setup med hver deltager på sin bopæl pga. COVID-19. Podcasten kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgewww.sap.com/denmark/theedge og iTunes.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 11. juni 2020.