>

The Digital Edge (26): Fredrik Östbye er outsideren, der skal hjælpe Grundfos med at eksekvere på den digitale transformation

Podcast: I 2017 blev svenske Fredrik Östbye hentet ind som outsideren, der skulle hjælpe Grundfos med at eksekvere på den digitale transformation.

I dag er han Group Vice President og chef for FutureLab, Grundfos´s interne inkubator for ny digital forretning.

Foto: (tv) Jesper Schleimann, Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP; (m) Fredrik Östbye, Group VP og chef for FutureLab i Grundfos og (th) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Med omkring 40 ansatte er FutureLab og Fredrik Östbyes opgave at bære de levedygtige ideer videre – enten som en del af Grundfos´ eksisterende forretning eller som selvstændige enheder.

Det er en stor opgave. For de fleste store firmaer kæmper med at integrere nye opfindelser i deres store maskine. Og ifølge Fredrik Östbye fejler op imod 95 procent af de fleste virksomheders egne garager og innovationsenheder.

Men hvad gør man så hvis ens strategiske opgave er, at lancere den digitale udgave af de innovative industri game changers, som Grundfos har stået bag flere gang i firmaets mangeårige historie?

Det kan du høre Fredrik Östbyes bud på i den nyeste episode af podcasten The Digital Edge.

I episoden kommer Fredrik Östbye blandt andet ind på:

  • Hvordan Grundfos arbejder med at gøre nye innovationer levedygtige på egen hånd før at de bliver en del af hvad Fredrik Östbye kalder ”den store maskine”.
  • Hvorfor Fredrik Östbye mener, at løsninger skal behandles som et opkøb snarere end en intern løsning.
  • Hvorfor incitamentsmodeller er afgørende hvis store virksomheder skal have succes med innovation og forandring.
  • Hvordan Grundfos arbejder med den typiske B2B-udfordring, at nye digitale tjenester rammer slutbrugerne direkte, mens de fysiske produkter traditionelt distribueres og installeres af lokale partnere.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Fredrik Östbye, Group VP og chef for FutureLab i Grundfos her.  

Bemærk: Denne episode af podcasten er på engelsk.

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North. Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 31. august 2021.