>

The Digital Edge (28): Kæmpe DSB it-omstilling: Machine learning bestemmer din billetpris – og el-løbehjul får dig helt frem til kontoret

Det er ikke bare passagerer og tonstungt materiel som DSB flytter hver dag. Også bits og bytes flyver afsted i hastigt tempo i det store it-setup under CIO Michael Moesgaards ledelse.

For DSB står midt i en række kæmpe interne it-omstillinger der tæller både udskiftningen af legacy-systemer, cloud-transformation og etableringen af store outsourcing-aftaler.

Den slags arbejde er oftest usynligt for både passagerer og medarbejdere. Men de sidste par år har forandringerne bygget oven på et mere moderne it-landskab for alvorligt slået igennem.

Foto: (tv) Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP; (m) Michael Moesgaard, CIO hos DSB og (th) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld – i SAP Experience Center Copenhagen.

I denne podcast kan du derfor høre Michael Moesgaard fortælle om en række af de projekter og forsøg, som DSB har lanceret eller arbejder med pt.

Hør blandt andet om:

  • Hvordan hjemmearbejde har påvirket den kollektive trafik og tvunget DSB til at innovere på data – blandt andet med justerede pendlerpriser, nye produkter og e-løbehjul til at transportere pendlere de sidste kilometer.
  • Hvordan DSB bruger data, blandt andet masteoplysninger, vejtrafik, og mønsterdata på togbussser som får mere optimale ruter.
  • At DSB har over 1.000 håndværkere der holder materiellet kørende. Med løsningen ”Den digitale håndværker” kan de løbende prioritere og styre opgaverne på det dyre udstyr. En løsning som også melder tilbage med data, som DSB kan lære af.
  • Hvordan DSB næsten ikke længere sælger fysiske billetter. Og hvordan de mange mobile medarbejdere er fuld forbundet med kontoret.

I podcasten kan du desuden få Michael Moesgaards gode råd til at drive store projekter over mange år uden at tabe momentum – og input til hvordan du spiller it-afdelingen ind i forretningsudviklingen.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Michael Moesgaard, CIO i DSB her

 

Om podcast serien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 10. januar 2022.