>

The Digital Edge (30): Chr. Hansen CIO skulle skille stort forretningsområde ud: “Det var lige som hvis du havde bestilt en deep pan pizza med ekstra ost – og så prøvede at løfte et stykke op”

Podcast: Den danske fødevarevirksomhed Chr. Hansen er en ægte global virksomhed. Skulle nogen være i tvivl, så taler den seneste kvartalsrapport sit eget tydelige sprog.

Her nævnes Kina og yderligere lockdowns, der tales om invasionen af Ukraines betydning for fødevareproduktionen og om hvordan 35 procent af virksomhedens omsætning sker i amerikanske dollars.

Det er ægte globalt. Og ægte kompliceret. Det er underlagt en masse regler. Og her kræver det at man er omstillingsparat. Det er kort sagt en kompleks verden som CIO Jens Rasmussen skal lave IT i.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Jens Rasmussen, CIO hos Chr. Hansen og (th) Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP – i SAP Experience Center Copenhagen.

For i en moderne virksomhed er IT selve enableren, den afdeling som gør at resten af organisationen kan rykke hurtigt – uanset om det drejer som gennemsigtighed i leverancekæden, frasalg, opkøb, nye forretningsområder eller den grønne omstilling.

Derfor er kompleksitet – og kampen om at gøre IT enkelt – omdrejningspunktet for denne episode af The Digital Edge hvor vi er så heldige at have Jens Rasmussen som gæst.

I episoden kan du desuden høre om:

  • Hvordan Jens Rasmussen greb opgaven med et stort frasalg an – et frasalg hvor den nye ejer skulle have bygget en hel it-organisation op på 12 måneder.
  • Hvordan Chr. Hansen arbejder med rekrutteringen af yngre medarbejdere
  • Hvorfor “at holde kernen ren” er centralt for Jens Rasmussens indsats for at være omstillingsparat

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Jens Rasmussen, CIO hos Chr. Hansen her.


Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 7. juni 2022.