>

The Digital Edge (36): Nicolaj Nørgaard Peulicke driver digitaliseringen, der skaber din moderne el- og gasregning

Siden Ruslands invasion af Ukraine har danskerne forholdt sig til energi på en måde som vi ikke har set siden oliekriserne i 1973-1974 og 1978-1980. Pludselig kender rigtigt mange af os prisen på el.

Undervejs har vi lært at strøm er billigt når vinden blæser, når vandet strømmer i de norske fjelde og at vi kan spare mange penge ved at lade vaskemaskinen – eller industriproduktionen – køre uden for de dyreste timer.

Foto: (tv) Jesper Schleimann, Chief Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP; (m) Nicolaj Nørgaard Peulicke, Direktør for Innovation og Digitalisering hos Energinet og (th) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld. Foto er taget i SAP Experience Center Copenhagen.

Et kæmpe it-arbejde bag din fin-tunede elregning

Men bag den transformation, som lader os måle både vores nationale og private strømforbrug, ligger et kæmpe arbejde med at levere billig, sikker og stadig mere grøn energi til hele Danmark.

I Danmark ligger den opgave især hos Energinet, som er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Direktør for Innovation og Digitalisering hos Energinet, Nicolaj Nørgaard Peulicke, har stort set uafbrudt arbejdet for Energinet siden 2005 og har derfor haft en afgørende finger med i spillet.

I denne episode af The Digital Edge kan du derfor blive klogere på den danske energiforsyning og den store og innovative infrastruktur der ligger bag.

Hør blandt andet om:

  • Hvilket krav som den aktuelle energikrise stiller til Energinets digitale agenda og hastighed
  • Hvordan først klimakrisen og nu energikrisen har sat fokus på nye områder som real time billing og hvordan hele energimarkedet er ved at ændre sig
  • Hvordan Energinet struktureret involverer eksterne partnere og ideer for at sikre innovation tæt på brugerne
  • Nicolaj Nørgaard Peulickes gode råd til andre som arbejder med massive transformationsprojekter

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til episoden med Nicolaj Nørgaard Peulicke, Direktør for Innovation og Digitalisering hos Energinet her

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af ca. 30 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 21. december 2022.