>

SAP indbygger IBM Watson AI i sine forretningssoftwareløsninger

SAP og IBM har indgået et samarbejde om at indbygge IBM Watson-teknologien i SAP-løsninger. Dette vil give SAP-kunder nye AI-drevne indsigter og automatisering til at fremme innovation, øge effektiviteten og skabe bedre brugeroplevelser på tværs af SAP’s applikationsportefølje.

SAP vil anvende IBM Watson til den digitale assistent i SAP Start. SAP Start giver brugerne mulighed for at søge efter, starte og interagere med apps, der er hostet i cloud-løsninger fra SAP og SAP S/4HANA Cloud. De nye AI-funktioner i SAP Start hjælper brugerne med at blive mere produktive gennem naturlig sprogbehandling og predictive insights. Alt sammen takket være IBM Watson AI-løsninger baseret på IBM’s ekspertise, transparens og databeskyttelsesprincipper.

– Samarbejdet med IBM er en milepæl, der giver SAP-kunder en bedre brugeroplevelse, hurtigere beslutningstagning og klarere indsigt, der hjælper dem med at transformere deres forretningsprocesser. Samarbejdet om at bringe yderligere AI, maskinlæring og andre intelligente teknologier ind i SAP-løsninger fører også til bedre forretningsresultater for vores fælles kunder. Sammen med den udvidede brug af Red Hat Enterprise Linux er denne nyhed et godt eksempel på, hvordan det 50-årige partnerskab mellem vores virksomheder fortsat vokser sig stærkere og bringer branchen fremad,” siger Christian Klein, CEO og medlem af SAP’s direktion.

De nye digitale assistentfunktioner i SAP Start vil blive indbygget på tværs af SAP’s løsninger, og skal hjælpe ledere og medarbejdere med at få svar på deres spørgsmål. Ved at automatisere og effektivisere almindelige opgaver er de digitale assistentfunktioner designet til at gøre det muligt for medarbejderne at være mere produktive og fokusere på deres strategiske arbejde.

Med SAP Start kan kunderne træffe bedre beslutninger ved at bruge AI og maskinlæring til at udtrække oplysninger fra en række datakilder og besvare brugernes spørgsmål. I dag er IBM-teknologien tilgængelig i mobilappen TripIt fra SAP Concur, hvor ca. 13 millioner brugere nemt kan få adgang til AI-baserede vejrdata før og under deres rejser.

IBM tilbyder markedsledende AI-funktioner med sine Watson-produkter, der anvendes af mere end 100 millioner brugere i 20 forskellige brancher. Derudover understøtter SAP og IBM Consulting deres fælles kunder med 25 brancheløsninger, der bruger IBM Watson sammen med SAP Business Technology Platform (SAP BTP), og som hjælper kunder i brancher som detailhandel, produktion og energi med at accelerere deres forretningstransformation og bruge data til at træffe mere velinformerede beslutninger.

– IBM og SAP samarbejder om at gøre det muligt for virksomheder at udnytte AI til at opnå konkurrencefordele på nye og spændende måder. Vi bringer IBM Watsons stærke AI-funktioner ind i SAP’s førende ERP-platform for at hjælpe virksomheder med at skabe bedre kundeoplevelser, øge produktiviteten og skabe vækst,” siger Arvind Krishna, IBM’s bestyrelsesformand og CEO.

Ud over at indbygge IBM Watsons AI-funktioner i SAP-løsninger samarbejder SAP og IBM også om generativ AI og store sprogmodeller (Large Language Models) med det formål at forbedre kontinuerlig læring og automatisering baseret på SAP’s forretningskritiske løsninger.

 

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på Twitter: @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.