>

SAP redefinerer CO2-regnskab og viser virksomheder vejen til et grønt regnskab

For halvtreds år siden revolutionerede SAP aflæggelsen af regnskab med ERP-software (Enterprise Resource Planning). I dag redefinerer SAP “R’et” i ERP ved at udvide definitionen af ressourcer fra kun finansielle og varestrømme til at inkludere en faktuel tilgang til bæredygtighed ved at muliggøre en troværdig, regnskabsbaseret tilgang for CO2-udledning på tværs af forretningsprocessen. Det grønne regnskab vil blive en del af RISE with SAP og GROW with SAP i SAP S/4HANA Cloud, public edition, og giver virksomheder dyb indsigt i deres forretning. Ved hver opdatering af RISE with SAP og GROW with SAP vil der blive tilføjet yderligere funktioner ift. grøn regnskabsføring.

Regulering og pres fra investorer, aktionærer og forbrugere får virksomheder til at redegøre mere nøjagtigt for deres CO2-udledning. Mange virksomheder bruger i øjeblikket forældede værktøjer og usammenhængende processer til at redegøre for CO2 i deres aktiviteter og på tværs af deres forsyningskæder. Gennemsnitlige eller estimerede værdier, der ofte beregnes inkonsistent på tværs af brancher eller geografiske områder, anvendes i vid udstrækning. Virksomhederne finder det også meget vanskeligt at dele CO2-data med deres samarbejdspartnere i forsyningskæden. CO2-udledninger i en virksomheds forsyningskæde, de såkaldte scope 3-emissioner, ligger uden for virksomhedens direkte kontrol, men udgør op til 90% af en virksomheds CO2-aftryk.

SAP’s bæredygtighedsløsninger hjælper kunder med at erstatte estimerede eller gennemsnitlige emissionsværdier med faktiske, verificerede data, hvilket fremskynder overgangen til et ægte grønt regnskab, hvor nedefra og op, revisionsklare bæredygtighedsværdier forvaltes med samme regnskabsmæssige kvalitet som virksomhedens finansielle data. Dette forventes snart at blive et lovkrav i EU.

Virksomheder har brug for et regnskabssystem for deres CO2-data, der er lige så kontrollerbart, transparant og pålideligt som for deres finansielle data. SAP’s initiativ til grønt regnskab gør det muligt for virksomheder at administrere bæredygtige forretningsdata nedefra og op med faktiske data på transaktionsniveau i stedet for at anvende skøn eller gennemsnit. Dataene er afgørende for at kunne se holistisk på tværs af værdikæden for at forstå, hvor CO2-udledningerne opstår, fastsætte præcise net-zero-mål og identificere specifikke dekarboniseringsindsatsområder. Med transaktionsbaseret CO2-registrering i den grønne hovedbog kan virksomheder træffe granulære, præcise og rettidige beslutninger, der er økonomisk og miljømæssigt fornuftige.

Som en del af sit initiativ til at bevæge virksomheder i retningen af et grønt regnskab annoncerer SAP en opdatering af SAP Sustainability Footprint Management, en løsning til at beregne og administrere hele spektret af CO2-udledninger på virksomheds-, værdikæde- og produktniveau. Ved at bruge SAP Sustainability Footprint Management kan virksomheder reducere deres risko på klimaområdet og dokumentere deres fremskridt i forhold til klima-ambitioner og forpligtelser ved bedre at overholde og rapportere i forhold til de hurtigt skiftende standarder. De kan også opnå operationel ekspertise ved at forbedre hastigheden, nøjagtigheden og effektiviteten af CO2-beregninger og -styring betydeligt. Denne opdatering vil være tilgængelig fra juni 2023.

SAP annoncerer også SAP Sustainability Data Exchange, en ny løsning, der gør det muligt for virksomheder at udveksle standardiserede bæredygtighedsdata med samarbejdspartnere og leverandører på sikker vis, så de kan fremskynde dekarboniseringen af deres forsyningskæder.

SAP Sustainability Data Exchange anvender de interoperabilitetsstandarder for CO2-data, der er etableret af Partnership for Carbon Transparency (PACT), som er en del af World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). PACT fastlagde de første tekniske specifikationer for standardiseret udveksling af CO2-udledningsdata, hvilket gør det muligt for forskellige emissions-og regnskabsteknologiløsninger at oprette forbindelse til og effektivt dele bæredygtighedsdata. SAP Sustainability Data Exchange trækker også på SAP’s erfaring som stiftende medlem af Catena-X og Confinity-X, datanetværk for bilindustrien der oplever en rivende udvikling.

Betaversionen af SAP Sustainability Data Exchange er tilgængelig nu og vil være generelt tilgængelig i tredje kvartal af 2023.

Få mere information om SAPs bæredygtighedsløsninger her.

Se alle nyhederne fra SAP Sapphire i denne News Guide

 

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på Twitter: @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.