>
Coldplay band members

Ny app hjælper danske Coldplay-fans med den grønneste rute til koncerter til sommer

Coldplay har besluttet, at deres Music of The Spheres World Tour skal være den mest bæredygtige og miljøvenlige nogensinde. Derfor har de i samarbejde med SAP udviklet en app, der løfter den fulde koncertoplevelse til nye underholdende, inkluderende og CO2 neutrale højder. App’en kan hjælpe danske fans, når Coldplay spiller koncert i juli.

Hvordan man kommer til og fra en koncert har betydning for ens aften – og for ens CO2-aftryk. Mange er ikke klar over, at publikums rejse til og fra en koncert er en af de største bidragsydere til en turnés CO2-udledning.

Coldplay, et af de mest berømte og klimabevidste bands i verdenen i dag, har en mission for deres Music of the Spheres World Tour: at gøre den til deres mest bæredygtige og miljøvenlige turné nogensinde. Dette vil de gøre ved at øge støtten til grøn teknologi, arbejde for at reducere den samlede CO2-udledning og rådgive deres fans, så de samlet kan reducere deres CO2-aftryk med 50 % i forhold til verdensturnéen i 2016/17. Til dato har deres nuværende verdensturné fået mere end 350.000 fans i over 150 lande til at downloade app’en. Danske fans får også mulighed for at bruge app’en, når bandet spiller to udsolgte koncerter i Parken den 5. og 6. juli.

En app med grønne ambitioner til koncertoplevelsen

Coldplay har indgået et samarbejde med softwareleverandøren SAP om at udvikle og lancere app’en #MusicOfTheSpheresWorldTour. App’en kombinerer interaktive, medrivende oplevelser med funktioner, der hjælper fans med at træffe mere miljøvenlige beslutninger, når de skal rejse til og fra koncerten. App’en giver også adgang til eksklusive videoer, billeder, musik fra livekoncerter samt opdateringer fra bandet og tilbyder underholdning i form af spil og interaktive aktiviteter med augmented reality.

“Coldplay og SAP deler en fælles og dybtgående forpligtelse til bæredygtighed, og vi er glade for at gå sammen om at gøre deres turné så miljøvenlig som muligt. Med vores teknologi og løsninger giver vi organisationer verden over mulighed for at skabe bæredygtige forandringer”, siger Christian Klein, global CEO for SAP.

I appens rejse-afsnit guides publikum til valg af transportmidler ved hjælp af visualiseringer, der viser hvor meget CO2 de forskellige rejsemuligheder udleder – bil, taxa, tog, offentlig transport, cykel, til fods eller fly. Denne viden bruger Coldplay til at forstå publikums CO2-aftryk, så de kan kompensere for de udledte emissioner. De koncertgæster der vælger bæredygtige rejsemuligheder bliver belønnet i form af rabatkoder til Coldplays onlinebutik.

App image travel section

“I de sidste par år har vi fundet ud af, hvordan vi kan sætte bæredygtighed i centrum på vores turné, og appen spiller en stor rolle i at føre denne vision og forpligtelse ud i livet. Vi er virkelig stolte af samarbejdet med vores partner SAP, som har skabt en effektfuld og engagerende app, der hjælper vores fans med at vælge mere bæredygtige måder at rejse til vores koncerter på,” siger Coldplay.

Blind fan gjorde app’en bedre

Da SAP-teamet arbejdede med app’ens tilgængelighed, henvendte en Coldplay-fan fra Mexico sig for at fortælle om sine udfordringer som blind person.

“Jeg har været blind siden fødslen, og jeg har brug for skærmlæsere for at opnå produktivitet og underholdning i min hverdag. Jeg er meget drevet af at advokere for, at blinde mennesker får lige muligheder og kan nyde interaktivt indhold. Derfor kontaktede jeg SAP for at gøre appen mere anvendelig for blinde fans,” fortæller den anonyme fan, der selv er lydtekniker.

For at forbedre tilgængeligheden af ​​deres app samarbejdede SAP Academy for Engineering med den blinde fan og tre blinde SAP-medarbejdere. Udviklingsholdet arbejdede med elementer som skærmknapper og beskrivelser af billeder, således at skærmlæsere kunne læse funktionerne højt og give nyttige tips.

“Hos SAP mener vi, at mangfoldighed er drivkraften bag innovation og bedre oplevelser for både vores medarbejdere, kunder og partnere”, siger Christian Klein.

Du kan opleve det hele selv ved at downloade Coldplays #MusicOfTheSpheresWorldTour-appen til iOS og Android eller se denne video: Music Meets Sustainability: SAP and Coldplay Launch Tour App.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com

 

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.