>

The Digital Edge (37): Moderne it er så kompliceret, at det i sidste ende handler om tillid – sådan tackles det hos A.P. Møller-Mærsk

Podcast: Moderne it er så kompliceret, at det i sidste ende handler om tillid. Men hvordan opbygger man den tillid? Det har Global SAP Technology Platform Leader hos A.P. Møller- Mærsk, Roman Kulczykowski, et bud på.

Stolen du sidder på. Skærmen du læser det her på. Tastaturet du bruger, når du tipper din kollegaen om artiklen. Det er alt sammen sandsynligvis produceret langt, langt væk – og har rejst længere end hvad hovedparten af befolkning nåede i et helt liv for blot et par generationer siden.

For moderne logistik er blot endnu et af de hverdagsmirakler, som vi i dag tager for givet. Det som den engelske sociolog Anthony Giddens kalder for ”ekspertsystemer. De systemer er kendetegnet ved at indeholde enorme mængder viden og avanceret teknologi – og er derfor ofte så svært gennemskuelige, at noget så ukonkret som tillid ender med at spille en stor rolle.”

Så hvordan opbygger man den tillid? Hvordan leverer man den centrale teknologi, som en global shipping-kæmpe som Mærsk kører på?

Det fortæller Roman Kulczykowski, der er global SAP Technology Platform Leader hos A.P. Møller- Mærsk, om i denne episode af The Digital Edge podcasten.

Foto: (tv) Jesper Schleimann, Chief Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP; (m) Roman Kulczykowski, SAP Technology Platform Leader hos A. P. Møller-Mærsk og (th) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld. Foto er taget på SAP Sapphire konferencen i Barcelona.

Ud over sit udfordrende job hos Mærsk har Roman desuden tidligere været chef for energiselskabet BP´s ERP-systemer og ledte i tre år selskabets digitale transformation. Og så har Roman, der oprindeligt er økonom, også erfaring fra Deloitte og IBM.

Du kan høre hele Romans spændende fortælling i episoden nedenfor – inklusiv hans overvejelser om bæredygtighed og om at lykkedes med en global organisation.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Strategy & Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til episoden med Roman Kulczykowski, Global SAP Technology Platform Leader hos A.P. Møller-Mærsk her (episoden er på engelsk)


Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af ca. 30 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spotify, Spreaker og hvor du lytter til dine podcasts.