>

The Digital Edge (38): Europas store problem: Svært at droppe russisk gas? Så prøv helt at undvære amerikansk cloud-teknologi

Var det svært at undvære russisk gas? Så prøv at droppe amerikansk cloud-teknologi

De seneste måneders AI-hype har sat ny vild fokus på tech-branchen. Men samtidig viser politikernes iver efter at lovgive om skærme i skoler og regulere kunstig intelligens at branchen ikke længere kan gå på vandet.

For engang kunne vi ikke få nok teknologi, men nu taler statsministeren åbent om et skærm-opgør.

Men hvad er det for en verden som it-firmaerne skal leve op til? Og hvordan ser politikerne tech-verdenen?

Det giver Casper Klynge, Vicedirektør hos Dansk Erhverv med ansvar for blandt andet it-området et par bud på i den nyeste episode af podcasten The Digital Edge.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Casper Klynge, Vicedirektør hos Dansk Erhverv og (th) Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, Nordeuropa hos SAP. Foto er taget på Folkemødet 2023 ifm. optagelsen af podcasten.

Casper Klynge har tidligere været politisk chef for Microsoft i Europa og ikke mindst været Danmarks – og verdens – første tech-ambassadør med base i Californien.

Det giver ham et unikt perspektiv på Danmarks og Europas sårbarhed når det kommer til de store amerikanske tech-virksomheder, krigen i Ukraine og de meget, meget få store europæiske softwarevirksomheder.

For, som Casper Klynge siger i podcasten, så bliver det meget sværere at omstille sig fra amerikansk teknologi end det var at undvære russisk gas.

I denne episode kan du også høre hvorfor digitalisering er spændende for erhvervslivet – men så politisk kedeligt, at nogle ifølge rygter hellere vil være kirkeordførere end arbejde med it.

Episoden er optaget på det netop overståede Folkemøde, hvor AI var et af ugens store temaer.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Strategy & Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til episoden med Casper Klynge, Vicedirektør i Dansk Erhverv her

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af ca. 30 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spotify, Spreaker og hvor du lytter til dine podcasts.