>

SAP og NVIDIA i nyt samarbejde – vil fremskynde brugen af generativ AI

I dag lanceres et nyt og udvidet partnerskab mellem SAP SE og NVIDIA. Formålet er at give virksomhedskunder flere muligheder for at bruge data og generativ AI i SAP’s portefølje af cloud- tjenester og applikationer. Dette er muligt takket være skræddersyede store sprogmodeller (LLMs) i NVIDIA AI Foundry Services og nye NVIDIA NIM Microservices.

SAP og NVIDIA samarbejder om at udvikle og levere SAP Business AI, herunder skalerbare, virksomhedsspecifikke generative AI-funktioner i SAP’s copilot, Joule og på tværs af SAP’s portefølje af cloud-tjenester og forretningsapplikationer, som alle understøttes af SAP’s generative AI-hub. Hub’en faciliterer relevant, pålidelig og ansvarlig AI for virksomheder og giver øjeblikkelig adgang til en bred vifte af store sprogmodeller (LLM).

Partnerskabet er en del af SAP’s igangværende initiativ med at bygge generativ AI direkte ind i de softwareløsninger, der driver virksomheder verden over. Formålet er, at kunder skal kunne bruge generativ AI i stor skala på tværs af hele organisationen. SAP vil bruge NVIDIAs generative AI foundry service til at finjustere LLM’er til domænespecifikke scenarier og udrulle applikationer med nye NVIDIA NIM microservices. SAP og NVIDIA planlægger at frigive de nye integrerede funktioner i slutningen af 2024.

”Virksomhedskunder ønsker at bruge den nyeste teknologi, der leverer reel forretningsværdi. Strategiske teknologipartnerskaber, som det mellem SAP og NVIDIA, er kernen i vores strategi om at investere i teknologi, der maksimerer mulighederne for virksomheder til at bruge AI. NVIDIAs spidskompetence er at levere AI-kapacitet i stor skala. Det vil hjælpe SAP med at fremskynde transformationshastigheden og give vores kunder bedre cloud-tjenester”, siger Christian Klein, CEO og bestyrelsesmedlem for SAP.

”SAP sidder på en guldgrube af virksomhedsdata, der kan omdannes til skæddersyede generative AI-agenter, som vil hjælpe kunderne med at automatisere deres virksomheder. Sammen vil NVIDIA og SAP tilbyde skæddersyet generativ AI til de tusindvis af virksomheder rundt om i verden, der er afhængige af SAP til at drive deres forretning”, siger Jensen Huang, grundlægger og CEO for NVIDIA.

Brug af forretningsdata og generativ AI til at forbedre kundeindsigt

SAP og NVIDIA vil samarbejde om at integrere generativ AI i cloud-tjenester fra SAP. Dette inkluderer den seneste version af SAP Datasphere-løsningen, SAP Business Technology Platform (SAP BTP) og RISE with SAP.

SAP planlægger også at bygge flere funktioner for generativ AI til SAP BTP. Dette vil ske ved hjælp af NVIDIAs generative AI foundry service, med værktøjer som NVIDIA DGX™ Cloud AI-supercomputere, NVIDIA AI Enterprise-software og NVIDIA AI Foundation-modeller. De nye funktioner er designet til at udgøre grundlaget for SAP’s udvikling og distribution af generativ AI til kunder og forventes at være tilgængelige i den generative AI-hub på SAP AI Core og SAP Datasphere.

Yderligere initiativer for generativ AI omfatter:

  • Nye funktioner i Joule AI-assistenten: Joule kan drage fordel af Retrieval-Augmented Generation (RAG)-funktioner bygget af NVIDIA og SAP, som kan udrulles hos førende hyperscalere eller i SAP’s egne cloud-miljøer. Kunderne bruger naturligt sprog til fuldt ud at udnytte potentialet i deres virksomhed med den generative AI-assistent Joule. Dette sker bl.a. ved at automatisere tidskrævende opgaver og hurtigt analysere forretningskritiske data og dermed levere mere intelligente, personaliserede medarbejderoplevelser.
  • Innovationer, der udnytter SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFactors og SAP Signavio: SAP og NVIDIA arbejder på mere end 20 use cases inden for generativ AI, hvor virksomheder kan kombinere aktiver for at forenkle og forbedre digital transformation. F.eks. generative AI-funktioner, der kan automatisere virksomhedens ressourceplanlægning med intelligent fakturamatchning i SAP S/4HANA Cloud, forbedre HR ved hjælp af SAP SuccessFactors, og give bedre overblik via SAP Signavio over forretningsprocess-anbefalinger og optimering af SAP’s kundesupportprocesser.
  • Samlede AI datakilder i SAP Datasphere: SAP Datasphere er bygget på SAP BTP og muliggør integration og ét samlet overblik og visning af både semantisk rige SAP-data samt data fra tredjepart på tværs af virksomheden. Det gør det nemmere for virksomheder at træffer bedre informerede og mere effektive beslutninger og dermed hurtigere tilpasse sig ændringer i deres markeder. Med SAP Datasphere får virksomheder adgang til sikker data af høj kvalitet (data fabric) via AI og maskinlæringsmodeller (ML). For at fremskynde SAP’s federated machine learning (FedML) funktioner i SAP Datasphere, gør NVIDIA og SAP det nemmere for data eksperter at få adgang til data og forbedrer ML-workload performance takket være NVIDIA AI Enterprise data science software som f.eks. NVIDIA RAPIDS™, RAPIDS cuDF og cuML.
  • Brug af store sprogmodeller (LLMs) til SAPs programmeringssprog ABAP: SAP vil bruge NVIDIA AI foundry services til at finjustere LLMs for at hjælpe udviklere med at skabe domænespecifikke sprogkoder. Dette vil bygge ovenpå SAPs brug af generative AI-modeller til at assistere udviklere, der anvender SAP programmeringssproget ABAP via virksomhedens ABAP Cloud-model og SAP Cloud Application Programming-modellen.

NVIDIA AI Enterprise sikrer generativ AI produktionskvalitet på tværs af SAPs cloud løsninger

Når modeller er klar til udrulning i SAP’s cloud løsninger, planlægger SAP at anvende NVIDIA AI Enterprise-software, herunder NVIDIA NIM inference microservices og NVIDIA NeMo Retriever™-microservices.

NVIDIA NIM kan bruges til at accelerere og maksimere inferens (processen med at drage konklusioner baseret på indlærte mønstre eller algoritmer) på tværs af SAPs infrastruktur. Med hjælp fra NVIDIA NeMo Retriever-microservices planlægger SAP at tilføje RAG-funktioner, der gør det muligt for generative AI-applikationer at få adgang, på en mere sikker måde, til data der kører på SAP-software, for at forbedre nøjagtigheden og dataindsigterne. Kunder kan planlægge at bruge RAG på både SAP- og tredjepartsdata.

For mere information om samarbejdet mellem SAP og NVIDIA, se Jensen Huang’s GTC keynotepræsentation.

Om NVIDIA
Siden sin grundlæggelse i 1993 har NVIDIA (NASDAQ: NVDA) været pioner inden for accelerated computing. Firmaets opfindelse af grafikkortet i 1999 førte til væksten af PC-spilmarkedet, omdefinerede computergrafik, indledte æraen af moderne AI og fremmer i dag industriel digitalisering på alle markeder. NVIDIA er nu en fuld-stack computing infrastruktur virksomhed med datacenter-løsninger som transformerer brancher. Mere information findes på https://nvidianews.nvidia.com/.

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com