>

Dansker udnævnt til Præsident for FERMA – sammenslutningen af europæiske risikostyringsorganisationer

Charlotte Hedemark har som en første dansker overtaget den prestigefyldte rolle som Præsident for The Federation of European Risk Management Associations (FERMA), dvs. sammenslutningen af europæiske risikostyringsorganisationer, og repræsenterer dermed 22 risikostyringsforeninger i 21 europæiske lande.

Danske Charlotte Hedemark, der til dagligt arbejder hos softwareleverandøren SAP som Risk Management Expert, SAP EMEA Nord, er 16. oktober tiltrådt som Præsident for The Federation of European Risk Management Associations (FERMA) dvs. sammenslutningen af europæiske risikostyringsorganisationer.

Risikostyring mere relevant end nogensinde før

Virksomheder opererer i dag i et meget komplekst og globalt miljø. Politiske, økonomiske, sociale, teknologiske og miljømæssige faktorer påvirker alle hinanden på tværs af landegrænser og markeder. Effektiv risikostyring hjælper organisationer med at navigere i denne kompleksitet.

I sin første tale til FERMA-medlemmerne som præsident fremhævede Charlotte Hedemark derfor også de strategiske prioriteter for 2024-2025, og der er nok at tage fat på:

”I en verden, hvor usikkerhed er i højsædet, er risikostyring ikke blot en god praksis – det er en afgørende faktor for virksomheder, der ønsker vækst og udvikling. Hos FERMA kommer vi derfor til at fokusere på 3 områder: Connect, Influence og Empower, og det gør vi, fordi riskostyring er mere relevant end nogensinde før”, siger Charlotte Hedemark og fortsætter:

“Ved at investere i robuste risikostyringsprocesser kan organisationer ikke kun minimere negative konsekvenser, men også skabe muligheder, der fører til bæredygtig succes. Handelskrige, pandemier og naturkatastrofer kan alle have vidtrækkende konsekvenser. Virksomheder, der implementerer en proaktiv risikostyringsstrategi, kan reagere hurtigere og mere effektivt på sådanne udfordringer”.

Charlotte Hedemark at the handover ceremony for the FERMA precidency on Oct 16, 2023.

Foto (FERMA): Charlotte Hedemark (th) ved overdragelsesceremonien som FERMAs præsident den 16. oktober 2023 i Bruxelles.   

Risikolisten er lang

Vi er alle vidner til at teknologien udvikler sig i et hidtil uset tempo. Selv om disse fremskridt giver mange nye muligheder for virksomheder, så introducerer de også nye risici, som f.eks. cyber- og datasikkerhed. COVID-19-pandemien understregede sårbarhederne i de globale forsyningskæder. Virksomheder er nu mere opmærksomme på behovet for at diversificere leverandører og etablere beredskabsplaner. Her er risikostyring afgørende for at identificere potentielle afbrydelser og implementere strategier for at sikre kontinuitet. Virksomhederne er også nødt til at vurdere klimaforandringsrelaterede risici, såsom ekstreme vejrforhold og ressourceknaphed og afbøde disse risici for at sikre langsigtet bæredygtighed, og listen bliver ved og ved.

Charlotte Hedemark, der er den første dansker som udnævnes til præsident af FERMA, er allerede blevet bekræftet som hovedtaler på SAP for Internal Controls, Compliance & Risk Management konferencen i marts 2024. Her skal hun tale om “Roadmap to Strategic Risk Management”.

Om FERMA
The Federation of European Risk Management Associations (FERMA) samler 22 risikostyringsforeninger i 21 europæiske lande, der repræsenterer 4.800 risiko managere, som er aktive i en bred vifte af organisationer. FERMA giver mulighed for at koordinere risikostyring og optimere disse foreningers indflydelse uden for deres nationale grænser på europæisk plan.

 Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Pressekontakt: Ellen Vig Nelausen, (+45) 29 23 32 34, ellen.vig.nelausen@sap.com