>

Medicinalvirksomhed vælger SAP S/4HANA Cloud for at fordoble produktionen af lægemidler til diagnosticering af kræftsvulster

Medicinalvirksomheden NMS (Norsk medisinsk syklotronsenter AS) producerer og udvikler kortlivede radioaktive lægemidler, der bl.a. bruges i PET-scanninger til diagnosticering af kræftsvulster. Da virksomheden ekspanderede, havde NMS brug for at skifte til et mere avanceret forretningssystem. Efter nøje overvejelser faldt valget på SAP S/4HANA Private Cloud og SAP-partneren NTT DATA Business Solutions – og det har ført til flere forbedringer.

– “Det var vigtigt for os at starte med SAP nu, fordi vi har planer om at fordoble vores produktionskapacitet inden 2025, hvor vi så vil være i stand til at producere flere partier parallelt. SAP S/4HANA Private Cloud vil være et vigtigt værktøj til kvalitetssikring af vores produkter. Det giver os fuld sporbarhed og forhindrer forvekslinger i produktionen og i vores leverancer. Derudover vil vi strømline vores egne processer,” siger Thor Audun Saga, administrerende direktør i NMS.

Behandlinger og diagnoser

På grund af produkternes korte halveringstid har NMS ikke sit eget lager. Det betyder, at lægemidlerne efter produktionen transporteres til hospitalerne, som så har 10 timer til at bruge dem til forskellige undersøgelser.

Før NMS skiftede forretningssystem, gennemførte virksomheden og et eksternt konsulentfirma en grundlæggende analyse af arbejdsprocesserne.

Der var flere grunde til at vælge SAP S/4HANA Cloud. En af grundene var, at det var lettere for NMS at validere alle opdateringer i systemet. Myndighederne har også strenge krav til sporbarhed og dokumentation for, at organisationen arbejder i overensstemmelse med reglerne. Det kræver fuld sporbarhed gennem hele produktionslinjen – fra råvare til færdigt produkt – hvilket SAP S/4HANA Cloud hjælper med.

Et skræddersyet forretningssystem til virksomheder i sundhedssektoren

NMS satte også pris på, at SAP havde en skræddersyet brancheløsning til bioteknologiske virksomheder. Det vil sige de virksomheder, der beskæftiger sig med forskning, udvikling, produktion og videresalg af produkter eller tjenester relateret til menneskers sundhed.

– “Vi ønskede at bruge en færdigpakket løsning og ændre så lidt som muligt i systemet. I stedet har vi valgt at forbedre vores egne processer, hvor det var nødvendigt,” siger Thor Audun Saga.

Det nye forretningssystem blev implementeret tidligere i år og har medført store ændringer i rutiner og processer for indkøb, økonomi, logistik, produktionsplanlægning, ordrestyring, lagerstyring, lancering af færdigvarer og varemodtagelse.

Implementeringsarbejdet blev udført af it-konsulenthuset NTT DATA Business Solutions, en SAP Platinum Partner med over 30 års erfaring med SAP-løsninger.

NMS er en farmaceutisk virksomhed, der blev grundlagt for 20 år siden og i dag har omkring 45 ansatte. Produktionsfaciliteterne på det norske Rikshospitalet stod færdige i 2006 og er en af de største enkeltinvesteringer i avanceret medicinsk forskning og diagnostik, der nogensinde er foretaget i Norge. Centret ejes af Oslo Universitetssygehus HF, Universitetet i Oslo og Akershus Universitetssygehus HF.

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.