>

Salling Group tager stort skridt mod mere bæredygtig IT-drift med SAP og Microsoft

Salling Group, SAP og Microsoft indgår aftale om langt mere energieffektiv og CO2-besparende it-drift for landets største dagligvarekoncern.

Den markante aftale sikrer, at Danmarks største detailkoncerns SAP platform frem mod 2026 kører på 100 procent vedvarende energikilder, og at en del af overskudsvarmen fra de mange servere bliver genindvundet til opvarmning af lokale husholdninger.

Baggrunden er, at Salling Group og SAP har indgået et nyt strategisk partnerskab, som fremtidssikrer Salling Group SAP-landskab – en grundsten i dagligvarekoncernens it-infrastruktur. Fremover vil SAP drifte platformen i et af Microsofts kommende datacentre i Danmark, som kommer til at være forsynet udelukkende af vedvarende energi og bliver blandt verdens mest bæredygtige og energieffektive.

-Aftalen er et vigtigt skridt i vores mål om en helt klimaneutral it-drift inden 2027. I Salling Group har vi fem fokusområder, heriblandt klima, hvor samarbejdet  bidrager til vores grundlæggende ambition om at være klimaneutrale i hele vores drift i 2050, og samtidig sikrer vi os en fremtidssikret SAP platform, både i forhold til den tekniske drift hos Microsoft, men også i forhold til den teknologi og de leverancer, vi får adgang til hos SAP, siger Alan Jensen, CIO for Salling Group.

Også hos SAP er der stor tilfredshed med den historiske aftale.

– Salling Group har siden begyndelsen på vores partnerskab været en særlig vigtig kunde for os. Deres ambitionsniveau og måden de tænker på tværs af deres SAP-landskab er forbilledligt for andre kunder. Med denne aftale ser jeg – om muligt – et endnu dybere strategisk partnerskab, hvor begge parter kommer endnu tættere på hinanden. Blandt andet ved at arbejde tættere sammen indenfor vores fremtidige Retail industriløsninger. RISE with SAP giver os et nyt niveau i samarbejdet, da SAP fremover vil og kan tage et endnu større ansvar for at understøtte og sikre succesen med Salling Groups digitale rejse, siger Mikkel Stavnsbo, Adm. Direktør for SAP Danmark.

Aftalen, der har haft høj bevågenhed fra den globale ledelse hos både SAP og Microsoft, indebærer, at Salling Group’s komplette SAP-landskab bliver flyttet i skyen via ’RISE with SAP’ konceptet. Løsningen kommer til at benytte Microsofts nye danske datacentrer, og sikrer det højeste nuværende niveau af datacenter bæredygtighed og skalerbarhed.

Mette Kaagaard, Adm. Direktør for Microsoft Danmark, siger:

-Vores danske datacenterregion vil stille de nyeste teknologier til rådighed samtidig med, at det er CO2-neutralt. Det giver vores kunder, som Salling Group, nogle konkrete digitale værktøjer til at analysere klimaaftrykket af deres it-drift. Cloud og AI er helt afgørende faktorer for at sikre en grøn digital fremtid og denne aftale er et bevis på netop det.

Stærkt SAP-samarbejder vokser

Siden 2007 har SAP understøttet Danmarks største supermarkedskæde Salling Group i at opnå driftseffektivitet og forretningsinnovation på tværs af koncernen. SAP er motoren i hele Salling Groups it-drift og binder forretningen sammen fra lager, hovedkontor til butik og sikrer bl.a., at både butikker og varehuse har kunnet bestille og få leveret nye varer til den helt rigtige pris. Ligeledes til at dataunderstøtte indkøbere, som hele tiden skal være på omgangshøjde med tidens trends.

Den nye aftale vil give Salling Group mulighed for at accelerere innovation og co-innovere på SAPs branchespecifikke Retail industriløsning samt at fokusere på forretningsudvikling, mens SAP understøtter, tager ansvar for og fremtidssikrer Salling Groups SAP-platform i et RISE with SAP-samarbejde. Heri ligger bl.a. bedre dataindsigt og beslutningsgrundlag, indbygget automatiserings- og machine learning algoritmer samt de bedste forudsætninger for i højere grad at integrere brugen af generativ AI henover de kommende år.

Salling Group har defineret en klimaambition, som omfatter hele forretningen. Her tagger det konkrete og nu udvidede SAP-samarbejde direkte ind og bidrager aktivt til at understøtte Salling Groups mål om en mere bæredygtig forretning bl.a. ved at muliggøre aflæggelse af et grønt regnskab på produktniveau.

Faktaboks – Hvad er RISE with SAP?
RISE with SAP er en kombination af cloud ERP-løsninger (bl.a. SAP S/4HANA Cloud forretningssoftware), infrastruktur og tjenester, som personligt guider Salling Group, i eget tempo, på rejsen mod fordelene ved cloud. F.eks. adgangen til de nyeste SAP innovationer så som generativ AI og grønt regnskab på produktniveau.

Om Salling Group
Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder. Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder. Salling Group er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Om Microsoft/Datacenter
Datacentre udgør rygraden i det digitale samfund. De leverer den nødvendige og skalerbare computerkraft og sikre datainfrastruktur, der driver såvel erhvervslivet og velfærdssektoren. Microsofts danske datacenterregionen vil bestå af tre lokationer i Høje-Taastrup, Roskilde og Køge, som vil sikre danske kunder direkte adgang til Microsoft Cloud, datasikkerhed i verdensklasse og muligheden for at opbevare data på dansk grund – forsynet af 100 procent vedvarende energi. Læs mere her: https://pulse.microsoft.com/da-dk/microsoft-danmark-datacenterregion/

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Pressekontakt


Morten Skøtt
Direktør for Kommunikation & Presse, Microsoft
Tlf:29 22 97 60