>

Kuka tahansa voi olla kansalaiskoodari – SAP esittelee uudet AppGyverin työkalut ammattilais- ja kansalaiskoodareille

SAP julkistaa uusia tuotteita ja palveluita, joiden avulla niin harrastelijasovelluskehittäjät kuin ammattilaiset voivat varmistaa organisaatioidensa menestymisen kiihtyvän digitaalisen muutoksen ja resurssien niukkuuden keskellä.

SAP:n alkuvuonna ostaman suomalaisen AppGyverin ja SAP:n yhteisenä filosofiana on, ettei työkaluja tarjota vain suurille yrityksille, vaan ammattilaisversion lisäksi tarjotaan maksutonta versiota opiskelijoille, indiekehittäjille ja pienille startupeille.

Pandemia ei ole vain kiihdyttänyt digitaalista siirtymää pilveen, vaan myös nostanut osaajapulan keskeiseksi haasteeksi organisaatioille ympäri maailmaa. Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan maailmanlaajuinen osaajapula kokoaikaisista kehittäjistä tulee nousemaan 1,4 miljoonaan vuoteen 2025 mennessä. Ongelmaa yritetään taklata uusilla työkaluilla, kuten ammattilaisversio SAP AppGyverilla, integraatioilla, sulautetulla tekoälyllä ja oppimisohjelmilla. Näin työntekijät voivat kehittää uusia pilveen sopivia taitoja. Julkistukset tehtiin tällä viikolla TechEdissä, SAP:n maailmanlaajuisessa kehittäjäkonferenssissa.

”Asiakkaidemme ja kumppaneidemme tulevaisuus nojautuu pilvipalveluihin kaikkialla maailmassa ja SAP AppGyver on kiinnostava askel kohti SAP:n ohjelmistokehityksen demokratisointia”, sanoi Mika Tanner, SAP Suomen toimitusjohtaja. ”SAP:n tänään julkistamilla teknologioilla ja ohjelmilla tuemme sekä kansalaiskehittäjiä että tarjoamme ammattikehittäjille enemmän eväitä tuottavuuden lisäämiseen tänään ja sitä kautta menestyksen rakentamiseen myös huomenna”, Tanner jatkaa.

Kuka tahansa voi olla kehittäjä – AppGyver tuo koodittoman kehityksen osaksi SAP:n tarjoamaa

TechEdissä julkistettiin yhdistetty low-code/no-code-tarjoama osana SAP Business Technology Platformia (SAP BTP). AppGyver on edelläkävijä koodittomissa (no-code) kehitysalustoissa, joiden avulla sekä koodaustaidottomat käyttäjät, että ohjelmoijat jotka haluavat rakentaa sovelluksia tehokkaammin, voivat rakentaa sovelluksia verkko- ja mobiilikäyttöön.

”AppGyver edustaa no-code -työkalujen seuraavaa sukupolvea, jota kutsumme visuaaliseksi ohjelmointikieleksi. Tuotteen ilmaisuvoima vastaa perinteistä ohjelmointikieltä, mikä mahdollistaa isojenkin projektien rakentamisen ilman koodia. Uskon että tulevaisuudessa kaikki ohjelmistot tullaan rakentamaan näin – ohjelmistokehitys demokratisoituu hurjaa vauhtia. Tähän mennessä työkalullamme on rakennettu yli 85 000 sovellusta, joista monet ovat tehtäväkriittisiä. Maksuttoman version lisäksi ammattilaisversionkin hintalappu on kohtuullinen: SAP AppGyver maksaa 10 euroa kehittäjää kohti vuodessa”, sanoo Marko Lehtimäki, toinen AppGyverin perustaja.

Low-code/no-code-työkalut antavat sekä ammattilaisille että koodaustaidottomille mahdollisuuden luoda uusia sovelluksia, parantaa olemassa olevia ja automatisoida monimutkaisia ​​tehtäviä vähäkoodisesti tai täysin ilman koodia.

SAP tarjoaa asiakkaille uusia tapoja hyödyntää teknologiaa kaikkialla organisaatiossaan, olipa se sitten perinteisillä it-osastoilla tai niiden ulkopuolella. Uusiin tapoihin lukeutuu koodittoman kehityksen ja automaation hyödyntäminen SAP AppGyverin avulla, tehostamalla matalan koodin kehitystä SAP Business Application Studiolla tai tarjoamalla esikatselun SAP Process Automationista.

DHL, johtava globaali logistiikka-alan yritys, käyttää SAP AppGyveriä prosessien digitalisointiin ja henkilöstön toiminnan tehostamiseen kalustonhallinnassa.
”SAP AppGyverin avulla loimme mobiilisovelluksen iOS- ja Android-laitteille, jotta voisimme hallita paremmin trailer-kalustomme vikaraportteja eri puolilla Eurooppaa”, sanoi Ilari Aarikka, DHL:n Trailer Pool & Fleet -johtaja. ”Sovellus auttoi meitä lisäämään raportoinnin luotettavuutta ja samalla helpottamaan kentällä työskentelevien työntekijöiden tarkastustyötä,” Aarikka jatkaa.

SAP ilmoitti tarjoavansa ammattilaiskehittäjille maksuttoman tason SAP Business Technology Platformista, mukaan lukien SAP HANA Cloud- ja SAP Integration Suite -palvelut sekä esikatselun uudesta Horizon-nimisestä visuaalisesta teemastaan ​​SAP Fiori -suunnittelukielelle.

Tekoälytarjontaa läpi koko portfolion

SAP esitteli TechEdissä myös helposti käytettävät ja sisäänrakennetut tekoälyominaisuudet, joiden avulla kehittäjien ja asiakkaiden on helppo valjastaa tekoäly käyttöönsä ja lisätä tuottavuutta. SAP Conversational AI:n (SAP CAI) uudet ominaisuudet yksinkertaistavat chatbottien rakentamista ja valvontaa automatisoimalla tehtäviä ja työnkulkuja. Uusi SAP Recommendation Service, joka on uusi neuroverkkopohjainen suositusmoottori, tarjoaa erittäin personoituja ​​suosituksia monenlaisiin liiketoimintaskenaarioihin. Monet SAP-tuotteet ja -palvelut käyttävät nyt tekoälyä automatisoidakseen yritysten välistä asiakirjojen täsmäämistä, poimiakseen ja käsitelläkseen dataa yritysasiakirjoista sekä tarjotakseen oppimissuosituksia eri sisällöistä.

Oppia luokkahuoneesta kokoushuoneeseen

SAP lanseeraa täysin uuden SAP Learning Site -sivuston, joka auttaa parantamaan kehittäjien osaamista. Yksinkertaisesti ja intuitiivisesti suunniteltu sivusto on tarkoitettu eritasoisille SAP-kehittäjille. SAP Learning Site pitää sisällään kattavan valikoiman oppimissisältöä, joka on saatavilla eri formaateissa, aina asiantuntijapuheenvuoroista käytännön harjoituksiin ja micro-oppimisvideoihin. SAP esitteli myös AI-opetussuunnitelman toisen asteen oppilaitoksille ja ohjelman, joka tarjoaa SAP-pilviratkaisuja yliopistoille ja yliopistojen opettajakunnalle.

48 tuntia live-sisältöä SAP TechEd 2021:ssä

SAP TechEdin yli 100 esityksen, 25 työpajan, kahdeksan teknisen ohjelmastriimin ja 48 tunnin jatkuvan tech-keskustelun (Channel 1) sisältöihin pääsee tutustumaan rekisteröitymällä tapahtumaan.

SAP TechEd News Guide 2021

Lisätietoja uutisista, julkistuksista ja päivityksistä osoitteessa http://sap.com/teched-news-guide

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla 25 toimialan asiakkaat voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.