>

Seisomme edelleen ukrainalaisten rinnalla

Venäjän jatkuva perusteeton sota on sydäntäsärkevä osoitus raakuudesta ja rikkoo vapauden perusperiaatetta, jonka jaamme Ukrainan kanssa. Olemme edelleen vakaasti sitoutuneet tukemaan Ukrainaa lopettamalla kaiken myynnin ja sulkemalla pilvitoiminnot Venäjällä, panemalla kansainväliset pakotteet täysimääräisesti täytäntöön ja lahjoittamalla sekä teknologiaa että humanitaarista apua.

Lopetimme 2. maaliskuuta 2022 kaiken myynnin Venäjällä ja sittemmin Valko-Venäjällä. Olemme panneet välittömästi täytäntöön kaikki kansainväliset pakotteet poikkeuksetta ja olemme jatkuvasti yhteydessä hallituksiin, jotta pysymme linjassa heidän strategioidensa kanssa tämän sodan lopettamiseksi. Arvostamme sitä päättäväisyyttä ja älykkyyttä, jolla hallitukset ovat yhdistäneet voimansa koordinoitujen pakotteiden osalta, ja olemme tyytyväisiä siihen, että uusia kansainvälisiä pakotteita odotetaan julkistettavan pian.

Pakotteiden täytäntöönpanon ja kaiken myynnin lopettamisen lisäksi lopetamme pilvitoimintamme Venäjällä. Olemme saaneet kysymyksiä SAP:n kyvystä sulkea kaikki olemassa olevat tuotteet venäläisten asiakkaiden ulottuvilta. Venäjällä on asiakkaita, jotka ovat ostaneet ja ottaneet käyttöön SAP-tuotteensa on-premise ja käyttävät näitä tuotteita omien sisäisten it-osastojensa voimin. Tämä tarkoittaa sitä, että lainkaan huolimatta SAP:n päätöksestä olla tarjoamatta minkäänlaista tukea tai sitoutumista, nämä asiakkaat pystyvät edelleen jatkamaan näiden tuotteiden käyttöä SAP:sta riippumatta.

Humanitaaristen ja pakolaisten tarpeiden täyttämiseksi paikan päällä käytämme teknologiaamme monikansallisten organisaatioiden kautta erilaisissa avustustoimissa. Yksi painopistealue on varmistaa, että avustusryhmät ja terveydenhuollon työntekijät saavat tarvikkeita. Maaliskuun 9. päivänä annoimme SAP Business Networkin toimittajille mahdollisuuden ilmoittaa valmiutensa humanitaarisen avun toimittamiseen; noin 1 500 toimittajaa on jo tehnyt niin. Autamme myös Ukrainan hallitusta tilaamaan tarvikkeita sairaaloille, jotta ne voivat saada kipeästi kaipaamansa laitteet mahdollisimman nopeasti ja helposti.

Teknologia on vain yksi tarjoamistamme resursseista. SAP:n ja työntekijöidemme lahjoitusten kokonaismäärä on ylittänyt kolme miljoonaa euroa, ja lahjoitusten määrä kasvaa edelleen. Yli 4 000 työntekijää on tarjonnut asuntoja ja muuta apua pakolaisille. Tarjoamme myös toimistotilaa lääkkeiden ja ruoan kaltaisten lahjoitusten säilyttämistä varten.

Seisomme maailmanlaajuisen yhteisön rinnalla sen pyrkimyksissä lopettaa tämä epäoikeudenmukainen sota Ukrainassa, ja olemme edelleen sitoutuneet tukemaan ponnisteluja rauhan palauttamiseksi.