>

SAP suunnittelee Venäjältä poistumista

SAP on edelleen sitoutunut tukemaan Ukrainaa.

Uskomme edelleen, että koordinoidut hallitusten väliset pakotteet tarjoavat parhaan tavan lopettaa Ukrainan sota, ja olemme panneet ne poikkeuksetta täytäntöön. Vastuumme mukaisesti työnantajana ja liiketoimintakriittisten ohjelmistojen toimittajana olemme myös menneet pakotteita pidemmälle. Olemme esimerkiksi keskeyttäneet myynnin Venäjällä ja Valko-Venäjällä ja olemme parhaillaan sulkemassa kaikki pilvitoiminnot Venäjällä.

Tänään ilmoitamme, että otamme uusia askeleita kohti järjestelmällistä vetäytymistä Venäjän toiminnoistamme, joissa olemme toimineet yli 30 vuotta ja joissa olemme rakentaneet erinomaisen tiimin. Kun lopetamme toimintamme, keskitymme hallitsemaan vastuullisesti työntekijöihin kohdistuvat vaikutukset.

Pilvipalvelut

Data centereissä oleva data kuuluu asiakkaille, ei SAP:lle. Osana pilvipalvelujemme sulkemista olemme siksi antaneet Venäjällä toimiville yrityksille, joita ei ole sanktioitu, mahdollisuuden valita, haluavatko ne, että poistamme tiedot, lähetämme ne heille tai siirrämmekö ne Venäjän ulkopuolella sijaitsevaan datakeskukseen. Niiden venäläisten yritysten osalta, jotka valitsevat siirtymispolun, emme uudista niiden sopimusta nykyisen tilauskauden päättyessä.

On-premise-tuotteet

Ilmoitamme myös aikomuksestamme lopettaa Venäjällä on-premise-tuotteidemme tuki ja ylläpito. Arvioimme useita vaihtoehtoja tämän päätöksen toteuttamiseksi. Niistä jokainen varmistaa sen, että noudatamme edelleen velvoitteitamme muita kuin pakotteita saaneita asiakkaita kohtaan. On myös tärkeää huomata, että SAP:n päätöksestä riippumatta Venäjällä nykyiset asiakkaat, jotka käyttävät on-premise-ohjelmistoja, voivat edelleen käyttää tuotteitaan.

Humanitaarinen apu

Samaan aikaan tukemme Ukrainan kansalle jatkuu. Ilmoitimme hiljattain 700 000 euron lisäavustuksesta alueen pakolaisten tukemiseen, mikä nostaa kokonaisavustuksemme tähän mennessä 3,7 miljoonaan euroon. Lisäksi SAP-ohjelmistojen avulla tuetaan avustustoimia. Lahjoitimme hiljattain SAP Ariba -ratkaisuja kansalaisjärjestölle, joka työskentelee Ukrainan lääketieteellisten hankintojen valtionyhtiön kanssa. Näin Ukrainan terveydenhuoltoministeriö voi hankkia lääketarvikkeita nopeasti. Annoimme myös SAP Business Networkin tavarantoimittajille mahdollisuuden ilmoittaa valmiudestaan toimittaa humanitaarista apua Ukrainaan. Noin 2 500 yritystä on jo tarttunut tähän tilaisuuteen ja tarjonnut apuaan alustan kautta.

Sydämemme ja toivomme ovat Ukrainan kansan puolella. Haluamme ennen kaikkea, että tämä sota loppuu. Siihen asti SAP jatkaa asianomaisten auttamista ja kannustaa rauhan palauttamiseen.