>

SAP tuo markkinoille SAP Buildin liiketoimintaosaamisen hyödyntämiseksi – sitoutuu kouluttamaan kaksi miljoonaa kehittäjää yhteistyössä Courseran kanssa vuoteen 2025 mennessä

SAP julkisti SAP TechEd 2022 -tapahtumassaan liiketoimintamuutosta edistävän SAP Buildin. SAP Build on kehitetty suomalaisen start up -yrityksen AppGyverin (joka myytiin SAP:lle helmikuussa 2021) low-code-ratkaisun pohjalta, ja se hyödyntää SAP Business Technology Platformin syvyyttä ja laajuutta. Se tuo SAP:n yritysteknologian bisneskäyttäjien ulottuville tarjoten heille suoran ja tietoturvallisen pääsyn tarvittaviin päästä päähän -prosesseihin ja dataan älykkäämpien päätöksien ja innovoinnin nopeuttamiseksi.

SAP Buildin ansiosta pienelläkin teknisellä asiantuntemuksella voi luoda ja täydentää yrityssovelluksia, automatisoida prosesseja ja luoda nettisivustoja. Se antaa vähäisenkin teknisen asiantuntemuksen omaaville mahdollisuuden luoda ja täydentää yrityssovelluksia, automatisoida prosesseja ja suunnitella nettisivustoja visuaalisesti vetämällä ja pudottamalla (drag and drop).

SAP Build yhdistää SAP Build Appsin (SAP AppGyverin evoluutio), SAP Build Process Automationin (aiemmin SAP Process Automation) ja SAP Build Work Zonen (aiemmin SAP Work Zone ja SAP Launchpad -palvelu) yhtenäiseksi kehitysalustaksi.

Maksuton SAP AppGyver Community -versio on saatavilla opiskelijoille ja indie-kehittäjille.

“SAP Build yhdistää tehokkaat liiketoimintasovellukset ja alustan, joka on suunniteltu hyödyntämään businessasiantuntijoiden tietämystä vaivattomasti ja nopeasti”, sanoo SAP:n teknologiajohtaja ja johtokunnan jäsen Jürgen Müller.

“Jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä SAP Build ja kaikki tänään lanseeraamamme innovaatiot varmistavat, että asiakkaamme pystyvät turvaamaan liiketoimintansa tulevaisuuden ja saamaan teknologiainvestoinneistaan maksimaalisen hyödyn. Tämä koskee myös yhteistyötämme Coursera Inc:n kanssa.”

SAP Build on integroitu natiivisti SAP Signavioon, joten käyttäjät saavat myös syvällisemmän näkyvyyden kaikkiin prosesseihinsa. Siten he tietävät kätevästi, mihin kannattaa keskittyä. Yli 275 000 prosessireferenssipistettä 4 000 asiakkaalta sekä 1 300 käyttötapauskohtaista työnkulkua ja automaatiota antavat käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää välittömästi SAP:n teknologiaan sisäänrakennetun liiketoimintaosaamisen koko kirjoa.

SAP Build toimii myös muiden kuin SAP-järjestelmien kanssa. Uusi SAP Builders -ohjelma auttaa käyttäjiä pääsemään nopeasti alkuun ja pitämään yhteyttä kollegoihinsa sekä jakamaan best practices -ideoitaan.

100 miljoonaa bisnesammattilaista kehittäjiksi seuraavan kymmenen vuoden aikana

“Koska nykyaikaisten digitaalisten ratkaisujen kysyntä on suurempi kuin ammattikehittäjien kyky toimittaa niitä, IDC arvioi, että businessammattilaiset osallistuvat yhä enemmän hankkeisiin digitaalisten ratkaisujen luomiseksi. Näin pyritään ratkaisemaan kiireellisiä liiketoimintaongelmia”, sanoo IDC:n ohjelmistokehityksen tutkimusjohtaja Arnal Dayaratna. “Arviomme mukaan yli 100 miljoonaa liike-elämän ammattilaista osallistuu digitaalisten ratkaisujen tuottamiseen seuraavien kymmenen vuoden aikana. SAP Buildin low-code-kehitysratkaisut antavat toimijoille mahdollisuuden valjastaa alan asiantuntemuksensa digitaalisten ratkaisujen nopeaan rakentamiseen ja iterointiin mittakaavassa.”

SAP Build on jo osoittanut vaikuttavuutensa. “SAP Buildin ansiosta pystyimme helposti luomaan asiakkaillemme paremman kokemuksen ja samalla vähentämään kehityskustannuksiamme peräti 90 prosenttia, sanoo Spencer Cook, XM Advocates Lead johtavassa kokemuksenhallintayrityksessä Qualtricsissa. “Pystyin rakentamaan nopeasti sovelluksen, jolla parannamme asiakkaiden suositteluohjelmaamme, mikä nostaa asiakastyytyväisyyttä huimasti.”

Kaksi miljoonaa kehittäjää koulutetaan

Koska jokainen yritys on jatkossa teknologiayritys, SAP:n mielestä ammattidevaajien taidot ja näkemykset ovat yhä tärkeämpiä. SAP sitoutuu kouluttamaan kaksi miljoonaa kehittäjää vuoteen 2025 mennessä kolminkertaistamalla maksuttoman koulutustarjonnan SAP Learning -sivustolla ja tekemällä yhteistyötä Coursera Inc:n kanssa. Tämä auttaa ihmisiä aloittamaan uransa SAP-ekosysteemissä ja antaa vaikutusmahdollisuuksia teknologia-alalla heikommassa asemassa oleville kohderyhmille.

“SAP lanseeraa kanssamme ammattitutkinnon, joka on suunniteltu kaikille sovelluskehittämisestä kiinnostuneille, eikä se vaadi korkeakoulutaustaa tai kokemusta alalta”, sanoo Coursera Inc:n toimitusjohtaja Jeff Maggioncalda. “Sertifikaatti valmistaa lähtötason työtehtäviin joillakin kysytyimmillä aloilla. Meille on kunnia saada tehdä yhteistyötä SAP:n kanssa. Haluamme parantaa työelämään liittyvien taitojen saatavuutta ja laajentaa kaikkien osapuolten taloudellisia mahdollisuuksia.”

Nämä julkistukset ovat osa SAP TechEd 2022 -tapahtumassa esiteltyjä innovaatioita, jotka auttavat SAP:n asiakkaita ja yhteistyökumppaneita luomaan menestystä jatkossa. Muita lanseerauksia ovat liiketoimintasovelluksille täysin uusi, natiivi verkkosisäänkäynti, joka parantaa tuottavuutta pilvipalvelussa sekä out of the box -innovaatiot älykkäissä SAP-sovelluksissa, SAP Digital Supply Chain -ratkaisuissa ja SAP:n kestävyysratkaisuissa. Lue lisää TechEd-uutisista News Guidestamme.

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

 

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.