>

SAP vahvistaa edelleen keskittymistään tekoälyyn perustamalla erillisen kasvualueen

SAP on perustanut tekoälyyn keskittyvän kokonaisvaltaisen kasvualueen, jota johtaa Dr. Philipp Herzig. Hänelle luotiin uusi tekoälyjohtajan (Chief Artificial Intelligence Officer, CAIO) rooli.

Uusi yksikkö valvoo SAP Business AI:n koko arvoketjua tuotekehityksestä ja tutkimuksesta aina asiakastoteutukseen asti. Tässä uudessa tehtävässä, joka astui voimaan tammikuussa 2024, Herzig raportoi suoraan toimitusjohtaja Christian Kleinille.

Herzigin tiimi tekee yhteistyötä innovaattoreiden kanssa eri puolilla SAP:ia tekoälyn tuomiseksi osaksi yrityksen portfolion jokaista osaa. Tämän uuden järjestelyn avulla SAP pyrkii edelleen nopeuttamaan tahtia, jolla asiakkaat voivat hyötyä uraauurtavista liiketoiminnan tekoälyratkaisuista ja -palveluista. Vastaperustettu osasto korostaa myös yrityksissä hyödynnettävän tekoälyn keskeistä merkitystä SAP:n jatkuvan kasvun strategisena veturina.

Herzigin tiimi koostuu vahvoista johtajista, kuten Walter Sunista, joka jatkaa tekoälyn globaalina johtajana kaikkien liiketoimintateknologiaan liittyvien tuotekehitystoimien johtamista. Sun siirtyi Microsoftilta SAP:lle syyskuussa 2023.

”SAP:n keskittyminen yrityksissä hyödynnettävään tekoälyyn merkitsee täysin uuden sukupolven yritysinnovaatioiden alkua. Minulle on kunnia saada auttaa asiakkaita hyödyntämään tätä uutta tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Philipp Herzig, SAP:n CAIO. ”Odotan innolla työskentelyä tiimimme sekä asiakkaiden ja kumppaneiden ekosysteemimme kanssa, jotta voimme edistää merkityksellisen, luotettavan ja vastuullisen tekoälyn kehittämistä ja toimittamista. Tekoäly muuttaa perusteellisesti tavan hoitaa liiketoimintaa.”

Kuva: Philipp Herzig, Chief Artificial Intelligence Officer, SAP

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 26 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.