>

SAP julkistaa SAP Dataspheren yksinkertaistaakseen asiakkaiden dataympäristöä – Yhteistyökumppaneina Collibra, Confluent, Databricks ja DataRobot

SAP on julkistanut datainnovaatioita ja kumppanuuksia, joiden myötä sen asiakkaat pääsevät aiempaa paremmin käsiksi tehtäväkriittiseen dataan. Tämä nopeuttaa päätöksentekoa ja parantaa näkymää liiketoimintaan.

SAP julkisti SAP Datasphere -ratkaisun, seuraavan sukupolven datanhallintatarjoomansa, jonka avulla asiakkaat pääsevät helposti käsiksi liiketoimintaan soveltuvaan dataan. SAP esitteli myös strategiset kumppanuudet alan johtavien data- ja tekoäly-yritysten Collibran, Confluentin, Databricksin ja DataRobotin kanssa. Ne rikastuttavat SAP Datasphere -ratkaisua ja antavat organisaatioille mahdollisuuden luoda yhtenäisen data-arkkitehtuurin, joka yhdistää SAP- ja muut kuin SAP-datat turvallisesti riippumatta siitä, missä ne on tallennettu.

Tähän asti eri järjestelmissä – pilvessä, datatoimittajilla ja perinteisissä järjestelmissä – sijaitsevan datan käyttäminen on ollut monimutkaista. Asiakkaiden on pitänyt poimia se alkuperäisistä lähteistä ja viedä yhteen sijaintiin, jolloin kriittinen liiketoimintakonteksti on kadonnut matkan varrella ja sen palauttaminen on ollut mahdollista vain erillisten it-projektien kautta ja manuaalisesti. SAP Datasphere poistaa tämän haasteen ja mahdollistaa asiakkaille liiketoiminta-arkkitehtuurin rakentamisen, joka tuottaa nopeasti mielekästä ja loogista dataa.

“SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista liiketoiminnasta, joten SAP-data kuuluu yrityksen arvokkaimpaan liiketoimintaomaisuuteen. Se nivoutuu organisaation tärkeimpiin toimintoihin valmistuksesta toimitusketjuihin, taloushallintoon, henkilöstöhallintoon ja moniin muihin”, sanoo SAP:n teknologiajohtaja ja johtoryhmän jäsen Jürgen Müller. “Haluamme auttaa asiakkaitamme ottamaan seuraavan askeleen SAP-datan integroimisessa kolmansien osapuolten sovelluksista ja alustoista saatavaan dataan, mikä avaa täysin uusia mahdollisuuksia ja vie digitaalisen transformaation seuraavalle tasolle.”

SAP Dataspheren ominaisuudet

Tänään julkistettava SAP Datasphere on SAP Data Warehouse Cloudin seuraava sukupolvi. Se mahdollistaa dataa käsitteleville ammattilaisille skaalautuvan pääsyn tehtäväkriittiseen businessdataan. SAP Datasphere yhtenäistää integroinnin, luetteloinnin, semanttisen mallintamisen, varastoinnin, datan yhdistämisen ja virtualisoinnin. Se säilyttää liiketoiminnan kontekstin ja logiikan datavirrassa.

SAP Datasphere perustuu SAP Business Technology Platformiin (BTP), joka sisältää vahvat tietoturvaominaisuudet, kuten tietokantojen tietoturvan, salauksen ja hallinnan. Nykyiset SAP Data Warehouse Cloud -asiakkaat eivät tarvitse lisävaiheita tai migraatioita, vaan he hyötyvät uusista SAP Datasphere -toiminnoista jo olemassa olevassa tuoteympäristössään. Uusiin toimintoihin kuuluvat datan luettelointi, joka havaitsee ja hallitsee dataa automaattisesti sekä yksinkertaistettu datan replikointi, joka mahdollistaa datan ja sen jatkuvien päivitysten toimittamisen reaaliajassa. Uusi toiminto on. myös parannettu datamallinnus, joka säilyttää datan kontekstin SAP-sovelluksissa. Suunnitteilla on myös lisää sovellusintegraatio-ominaisuuksia, jotka yhdistävät SAP:n pilvisovellusten datan ja metadatan SAP Datasphereen.

”SAP Datasphere yksinkertaistaa suomalaisten yritysten tiedonhallintaa ja parantaa asiakkaidemme kilpailukykyä, sillä se mahdollistaa pääsyn kriittiseen liiketaloudelliseen dataan päätöksenteon tueksi. Sen tuottaman oikeellisen ja laadukkaan datan ansiosta asiakkaamme voivat esimerkiksi reagoida nopeammin kysynnän ja tarjonnan muutoksiin sekä optimoida asiakaspalvelua ja toimitusketjuja. SAP Datasphere istuu minkä tahansa tietoarkkitehtuurin päälle, olipa se sitten SaaS-, Hyperscaler- tai on-premise ratkaisussa. Laadukas data ja sen käyttöön saaminen on erityisen tärkeää esimerkiksi tekoälyn ja automaation kehittämisen kannalta”, sanoo SAP:n analytiikan ratkaisuneuvoja Teemu Jokinen.

Uudet strategiset kumppanuudet

SAP ja sen uudet kumppanit auttavat satoja miljoonia käyttäjiä eri puolilla maailmaa tekemään datapohjaisia liiketoimintakriittisiä päätöksiä, jotka pohjautuvat suureen määrään dataa. Kumppanit tuovat mukanaan ekosysteemiensä vahvuudet ja mahdollistavat sen, että asiakkaat voivat yhdistää kaiken datansa aivan uudella tavalla.

“Kaikki haluavat päästä käsiksi SAP:n dataan, joten teknologiatoimittajien välisten kumppanuuksien hyödyntäminen on ehdottoman välttämätöntä kattavan datastrategian kannalta”, sanoo IDC:n data- ja analytiikkamarkkinatutkimuksen johtaja Dan Vesset. “Nykyisessä liiketoimintaympäristössä monipilvinen ja useamman toimittajan ja off- ja on-premise-datamaisema on normi. SAP ottaa uuden lähestymistavan tekemällä yhteistyötä valikoidun kumppanijoukon kanssa ja kohtelee kolmannen osapuolten dataa kuin omaansa vastatakseen paremmin asiakkaiden tarpeisiin.”

Uusia kumppaneita ovat:

  • Collibra, jolla on räätälöity integraatio SAP:n kanssa. Sen avulla asiakkaat saavat hallintastrategian rakentamalla täydellisen dataluettelon, jossa on linjaukset sekä SAP:n että SAP:n ulkopuolisesta datasta. Collibran avulla luotettava data löydetään missä tahansa organisaatiossa.
  • Confluent, joka yhdistää datan suoratoistoalustaansa tuoden yrityksille mahdollisuuden avata arvokasta liiketoimintadataa ja yhdistää se ulkoisiin sovelluksiin reaaliajassa. Confluentin pilvinatiivi tarjooma on perustavanlaatuinen alusta reaaliaikaisen datan virtaukselle läpi organisaation.
  • Databricks, jonka asiakkaat voivat integroida Data Lakehouse -palvelunsa SAP:n ohjelmistojen kanssa niin, että dataa voidaan jakaa semantiikka säilyttäen, mikä auttaa asiakkaita yksinkertaistamaan datamaisemaansa.
  • DataRobot, jonka avulla asiakkaat voivat hyödyntää monimodaalisia automaattisia koneoppimisominaisuuksia SAP Datasphere -palvelun päällä ja tuoda ne suoraan liiketoimintadatakenttäänsä millä tahansa pilvialustalla.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.