>

SAP TechEd 2023: SAP tekee koodareista generatiivisen tekoälyn ammattilaisia

SAP julkistaa innovaatioita generatiivisen tekoälyn sovelluskehitykseen ja vektoritietokantaominaisuuksiin sekä uusia oppimismahdollisuuksia koodareille tekoälyn aikakaudella.

SAP julkisti TechEd 2023 -tapahtumassaan kattavan valikoiman generatiivisia tekoälytoimintoja ja parannuksia, joiden tarkoituksena on antaa eritasoisille ohjelmistokehittäjille mahdollisuus tehostaa liiketoimintojaan tekoälyn aikakaudella.

”Jokaisen devaajan on oltava tekoälyn ammattilainen tämän päivän teknologia- ja liiketoimintaympäristössä”, sanoo Jürgen Müller, SAP:n teknologiajohtaja ja johtokunnan jäsen. ”TechEd-tapahtumassa esittelemme innovaatiot tekoälyä hyödyntävistä pro code -työkaluista aina keskitettyyn one-stop shop -palveluun, jonka avulla voidaan luoda generatiivisia tekoälylaajennuksia ja -sovelluksia SAP Business Technology Platformilla (BTP). Tällä tuetaan sitä, että tekoälyvallankumouksen ytimessä olevilla devaajilla on käytössään resurssit, joita tarvitaan yritysten toimintatapojen muutoksessa.”

Organisaatiot hakevat generatiivisesta tekoälystä liiketoimintahyötyä, joten ammattilaisten ja kansalaiskoodarien välinen tehokas yhteistyö on välttämätöntä. SAP lanseeraa SAP Build Code -ratkaisut, jotka yhdenmukaistavat TechEd 2022 -tapahtumassa esitellyn SAP Build -low code-ratkaisun käyttöä. SAP-sovelluksia ja -ekosysteemiä varten rakennettu SAP Build Code tuo koodareille tekoälyperusteisia tuottavuustyökaluja, ja se on optimoitu Java- ja JavaScript-kehitykseen. SAP Build Code myös hyödyntää SAP:n uuden generatiivisen tekoälyapuohjaajan Joulen – liiketoimintaa aidosti ymmärtävän apuohjaajan – tehoa, sillä se upottaa koodinluontiominaisuudet datamallien, sovelluslogiikan ja testiskriptien luomista varten.

Hyvä data on hyvän tekoälyn perusta ja SAP HANA Cloud jatkaa innovoinnin edelläkävijänä datan suhteen lisäämällä uusia vektoritietokantaominaisuuksia monimallitarjontaansa ilman lisäkustannuksia. Vektoritietokannat hallitsevat strukturoimatonta dataa, kuten tekstiä, kuvia tai ääntä, ja luovat tekoälymalleille pitkäaikaisen muistin ja paremman kontekstin. Näin samankaltaisia kohteita on helppo löytää ja hakea nopeasti. Käyttäjät voivat esimerkiksi etsiä toimittajia heidän sopimuksissaan käytetyn kielen perusteella, tutkia maksuhistoriaa ja jäljittää yksittäisiä tilauksia. Nämä tehokkaat uudet vektoritietokantaominaisuudet parantavat vuorovaikutusta suurten kielimallien ja organisaation tehtäväkriittisen datan välillä. Innovaatio auttaa viemään SAP:n käyttäjät edulliseen asemaan, kun halutaan tarjota radikaalisti uudenlaista dataymmärrystä turvallisessa, yksityisessä kehyksessä – kehyksessä joka käyttää toimialakohtaisia asiakastietoja harhojen vähentämiseksi.

AI Foundation on uusi one-stop shop -palvelu, jonka avulla kehittäjät voivat luoda tekoälyyn ja generatiiviseen tekoälyyn perustuvia laajennuksia ja sovelluksia SAP BTP:ssä. Se auttaa devaajia parantamaan vaikuttavuutta ja tehokkuutta. AI Foundation sisältää kaiken tarvittavan liiketoimintakelpoisten tekoälytyökalujen luomiseen SAP BTP:ssä, aina käyttövalmiista tekoälypalveluista ja pääsystä suuriin kielimalleihin, vektoritietokantoihin sekä tekoälyn ajoaika- ja elinkaarenhallintaan.

Teknologisten innovaatioiden nopea kehitys on lisännyt ammattitaitoisten devaajien kysyntää koko maailmassa ja SAP parantaa oppimismahdollisuuksia samassa tahdissa. Osana sitoumustaan kouluttaa kaksi miljoonaa ammattilaista vuoteen 2025 mennessä ja täydentää jo saatavilla olevaa ilmaista tekoälyn oppimissisältöä, SAP tuo markkinoille uudet roolipohjaiset sertifioinnit ja ilmaiset oppimisresurssit ABAP Cloud -mallia käyttäville back-end-devaajille. (ABAP on SAP:n ohjelmointikieli.) Kaksi uutta oppimisresurssia, jotka kattavat ABAP-kehitystyökalut SAP BTP:ssä ja SAP S/4HANA:ssa, ovat saatavilla SAP Learning -sivustolla. Ne on suunniteltu ketterää ja pilvipohjaista liiketoiminnan muutosta varten, ja antavat kehittäjille valmiudet rakentaa pilvipohjaisia laajennuksia, jotka ovat linjassa SAP:n holistisen clean core -strategian kanssa.

SAP on liittynyt Stanfordin yliopiston HAI-ohjelmaan (Institute for Human-Centered AI). SAP:n tutkijat ja insinöörit työskentelevät Stanfordin akateemisen yhteisön, esimerkiksi tutkijakunnan ja opiskelijoiden, kanssa generatiivisen tekoälyn ja liiketoiminnan rajapinnassa.

Lisätietoja SAP TechEd 2023 -tapahtumassa tehdyistä julkistuksista täällä.

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.