>

Innovaatiot datapohjaisessa bisnestransformaatiossa auttavat asiakkaita menestymään tekoälyn aikakaudella

SAP julkistaa joukon uusia ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita välttämään hajallaan olevan informaation hallintaa ja sen sijaan yhdistämään datan. Näin asiakkaat voivat syventää näkemyksiään, kasvaa nopeammin ja tehostaa toimintaansa.

SAP Datasphere -palvelun uudet ominaisuudet, mukaan lukien uudet generatiiviset tekoälyominaisuudet, helpottavat yritysten toiminnan suunnittelua yksinkertaisemman dataympäristön ja intuitiivisemman tiedonhallinnan avulla.

”Datan kerääminen oikeiden päätösten tekemistä varten on yhä tärkeämpää, kun laadukkaaseen dataan nojaava tekoäly mullistaa liiketoiminnan eri osa-alueet. SAP Datasphere -uutuutemme ja laajennettu kumppanuutemme Collibran kanssa parantavat kykyämme auttaa asiakkaita bisnestransformaatiossa datan avulla”, sanoo Jürgen Mueller, teknologiajohtaja ja SAP:n johtoryhmän jäsen.

Innovaatioiden ytimessä on “business data fabric” – arkkitehtuuri, joka varmistaa, että data on kaikkien strategisten hankkeiden perustana. Sen avulla yritykset voivat toimittaa mielekästä dataa kaikille tiedonkäyttäjilleen – datan liiketoimintakonteksti ja -logiikka säilyttäen.

SAP Datasphere -uutuuksien avulla asiakkaat saavat paremman näkyvyyden ja yksinkertaisemman dataympäristön. Samalla datan konteksti ja logiikka säilyvät, minkä ansiosta asiakkaat voivat sopeutua nopeasti markkinoiden muutoksiin ja tehdä päätöksiä tehokkaasti. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat copilot- ja vektoritietokantaominaisuudet sekä knowledge graph -grafiikka, joka esittää oivalluksia ja kuvioita monimutkaisesta datasta.

Uutuuksiin kuuluvat:

Generatiivinen tekoälyapuri ja tekoälyn hallinta

SAP:n generatiivinen tekoälyn apupilotti Joule tulee nyt SAP Analytics Cloudiin. Sen avulla raportteja, dashboardeja, suunnitelmia jne. voidaan luoda ja kehittää edelleen automaattisesti. Automatisointi on mahdollista SAP HANA Cloudin vektoriominaisuuksien yleisen saatavuuden ansiosta. Ne yhdistävät suuret kielimallit oleelliseen yritysdataan, jolloin liiketoimintakonteksti säilyy koskemattomana generatiivisen tekoälyn tuotoksille.

Kuva: Generatiivinen tekoäly SAP Analytics Cloudissa ja Joule-tekoälyapuri.

Generatiivista tekoälyä ei ole mahdollista käyttää koko liiketoiminnassa ilman luotettavaa ja hallittua dataa. Siksi SAP laajentaa yhteistyötään Collibran kanssa ja integroi yrityksen AI Governance -alustan SAP:n datatoimintoihin. Yritykset voivat näin yhdenmukaistaa tekoälyä koskevat toimintatapansa, prosessinsa ja käytäntönsä. Tämä lisää läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta ja auttaa yrityksiä noudattamaan kaikkia viranomaissäädöksia ja tietosuojakäytäntöjä.

Piilotetut oivallukset ja kuviot löytyvät grafiikan avulla

Uuden SAP Datasphere Knowledge Graphin avulla yritykset voivat löytää aiemmin piilossa olleita oivalluksia ja kuvioita sovelluksistaan ja järjestelmistään. Grafiikan avulla sekä tekniikan että liiketoiminnan puolella työskentelevät voivat ymmärtää syvällisesti datan, metadatan ja liiketoimintaprosessien välisiä suhteita sekä lisätä koneoppimisen ja LLM-mallien tehokkuutta.

Kuva: SAP Datasphere Knowledge Graph.

Yhtenäinen ja edistynyt suunnittelu ja analysointi

Uusi SAP Datasphere -integraatio SAP Analytics Cloudin kanssa antaa yrityksille mahdollisuuden käyttää liiketoimintansa suunnittelussa yhtä tiedonhallintajärjestelmää ja kehittyneitä analytiikkaominaisuuksia. Joustavan, siilot purkavan mallin avulla ne voivat yhdistää kaiken suunnittelun ja käyttää yhtä työkalua tietojen valmisteluun, mallintamiseen ja suunnitteluun.

Kuva: Suunnitteludataa sekä operatiivista, sisäistä ja ulkoista dataa kootaan yhteen SAP Datasphere -palvelussa.

Lisäksi SAP Analytics Cloudin uuden Compass-ominaisuuden avulla yritykset voivat saada parempia tuloksia suunnittelusta ja analyysistä datapohjaisen simuloinnin kautta. Monimutkaisia simulaatioita voidaan nyt suorittaa chat-käyttöliittymän kautta. Näin voidaan arvioida tulevia ennusteita ja virittää aina säädettävissä olevia muuttujia optimaalisen suunnitelman löytämiseksi. Tämä auttaa asiakkaita tehostamaan suunnittelutyötään koordinoimalla talous-, toiminta-, toimitusketju- ja henkilöstösuunnittelua suoralla yhteydellä SAP-sovelluksiin ja kolmannen osapuolen dataan.

Kuva: SAP Analytics Cloud -kompassi.

Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja.

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi