>
CHRO

Vijf belangrijke aandachtsgebieden voor CHRO’s in 2020 en daarna

De toekomst van werk is een onderwerp dat mij erg interesseert. Gedurende mijn carrière is de manier waarop CHRO’s door technologie drastisch veranderd, en naar mijn idee verbeterd. Ik kijk dan ook uit naar de verschuivingen en technologische ontwikkelingen die de komende tijd in het verschiet liggen.

Veel van deze verschuivingen zijn van grote invloed op werknemers, en helaas zien veel managers dit over het hoofd. Ik was dan ook verheugd te zien dat Sibos – de jaarlijkse conferentie van SWIFT over betalingen, beveiliging, cashmanagement en handel – dit probleem afgelopen jaar adresseerde in zijn programmering.

Essentieel voor de business

Ondanks dat een toenemende hoeveelheid automatisering zijn weg vindt naar de werkvloer, weet iedereen dat mensen essentieel zijn voor business. De focus van Sibos op werkplek- en mens-gerelateerde problemen is echter ongebruikelijk – en tegelijkertijd welkom. De werkplek moet zich ontwikkelen om mee te gaan met de veranderingen die digitalisering teweegbrengt.

Het aanbod op de arbeidsmarkt is zeer beperkt. Dit maakt de concurrentie voor talent groot. Een optimaal ontwikkelde werkomgeving maakt het aantrekken van het juiste talent mogelijk. Recent werd het e-book ‘Enabling ‘Intelligent Insights’ to Shape a Workforce Revolution in Financial Services’ uitgebracht. Het boek reikt vijf belangrijke focusgebieden aan voor het aantrekken van het juiste talent.

1. Zorg voor compliancy

Regelgeving vereist in toenemende mate dat werknemers van financiële dienstverleners verantwoordelijk gedrag vertonen en juiste werkwijzen hanteren. Zij hebben de juiste training en ondersteuning nodig om compliant te worden én blijven.

2. Stimuleer welzijn in jouw personeelsbestand

Stress, werkdruk en burn-outs zijn veelvoorkomende problemen in onze sector. De druk die onze werknemers ervaren is zorgwekkend. Voor een optimale ondersteuning van werknemers en maximaliseren van de productiviteit moeten Chief Human Resources Officers (CHRO’s) zich allereerst richten op investeren in het welzijn van hun werknemers.

3. Ervaring en betrokkenheid van werknemers verbeteren

Veel HR-leiders erkennen uitdagingen op de werkvloer en denken actief na over de werknemerservaring. Om het beste uit uw personeel te halen, is inzicht in alle aspecten van hun ervaring van cruciaal belang. Een veelzijdig feedbackprogramma – dat bijvoorbeeld bestaat uit onderzoeken, employee lifecycle-programma’s, feedback en interventies – geeft u de benodigde inzichten voor het personaliseren van de werknemerservaring. Tegelijkertijd kunt u de verbinding tussen HR-processen, gebruikerservaringen en bedrijfsresultaten stroomlijnen.

4. Productiviteit verbeteren

Het werknemersbestand van de meeste financiële dienstverleners bestaat uit een combinatie van vaste medewerkers, tijdelijke personeel en gig-werkers. Het verloop is groot, waardoor het verkrijgen van volledig zicht op het werknemersbestand een uitdaging kan zijn. Naarmate CHRO’s steeds comfortabeler worden met geavanceerde analytics en data engines, zouden zij digitale platform moeten omarmen die hen real-time inzicht geven in het totale werknemersbestand.

5. Personaliseren van de werknemerservaring

Je richten op werknemerstevredenheid is niet langer afdoende. Je moet nadenken over hoe jouw organisatie met ieder individu individueel contact kan leggen. Via een digitale werknemersomgeving kunnen werknemers bepalen hoe zij informatie willen ontvangen en interactie willen hebben.

Werknemers die betrokken en productief zijn, leveren meer toegevoegde waarde voor financieel dienstverleners. Indien CHRO’s managers begeleiden bij het maken van keuzes die werknemerservaringen verbeteren, staat ons een rooskleurige toekomst te wachten.

Benieuwd naar meer oplossingen om de werknemerservaring te verbeteren?

Ontdek hier