>
Sustainability

SAP brengt nieuwe oplossing uit om de Circulaire Economie te versnellen

SAP SE (NYSE: SAP) kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van SAP Responsible Design and Production, een oplossing voor het duurzaam ontwerpen van producten en de overgang naar een circulaire economie. Dit is het nieuwste aanbod in een groeiend portfolio van duurzaamheidsspecifieke softwaretoepassingen die bedrijven helpen hun mogelijkheden op het gebied van meten en gegevensbeheer te vergroten.

Nu duurzame bedrijfsregelgeving, zoals plastic heffingen, wordt ingevoerd, stelt de SAP Responsible Design and Production-oplossing brands in staat om hun overgang naar een circulaire economie te versnellen. De nieuwe oplossing helpt bedrijven beter zicht te krijgen op materiaalstromen door hun processen heen, inclusief het traceren en naleven van snel veranderende regelgeving, met name op het gebied van productverpakkingen en kunststoffen. Nu bedrijven steeds meer duurzame producten ontwikkelen, wordt het beheer van materiaalgegevens en regelgeving een van de meest complexe uitdagingen in de huidige consumentenindustrie.

“De circulaire economie is gebaseerd op drie principes, gedreven door design – afval en vervuiling elimineren, producten en materialen circuleren, en de natuur regenereren. Digitale oplossingen spelen een belangrijke rol in de overgang naar een circulaire economie,” aldus Andrew Morlet CEO, Ellen MacArthur Foundation. “Ze stellen bedrijven in staat om circulaire praktijken in hun hele bedrijfsvoering te verankeren, van het ontwerpen van producten om afval vanaf het begin te verminderen, tot het volgen van de levenscyclus van de materialen die ze gebruiken.”

Met de nieuwe oplossing van SAP kunnen bedrijven circulariteitsprincipes verankeren in kernbedrijfsprocessen, helpen verspilling te elimineren en nieuwe waarde te ontsluiten door producten zo te ontwerpen dat ze vanaf het begin duurzaam zijn. Een manager van een shampoomerk heeft bijvoorbeeld zicht op de volledige levenscyclus van het product, inclusief zijn Extended Producer Responsibility (EPR)-verplichtingen en de plasticbelastingen van verschillende markten. Dit inzicht helpt de brand manager bij het maken van ontwerpveranderingen om afval te verminderen en beslissingen te nemen over hoe de kosten van het downstream afvalsysteem te verlagen.

“Elk jaar gebruiken we bijna twee keer de hoeveelheid bronnen dan de planeet kan regenereren. Bedrijven kunnen een cruciale rol spelen in het langer waardevast houden van onze systemen door slim, verantwoord productontwerp waarbij bronnen worden hergebruikt in plaats van weggegooid,” aldus Scott Russell, lid van de raad van bestuur en hoofd Customer Success van SAP. “Er is inherente complexiteit aan het ontwerpen van producten die afval elimineren en verantwoorde materialen gebruiken, maar SAP Responsible Design and Production pakt die complexiteit aan en biedt een ‘gouden standaard’-oplossing aan onze klanten, die helpt circulaire producten te leveren en een regeneratieve economie te realiseren.”

SAP Responsible Design & Production, een cloud-native oplossing die samen met Accenture is ontwikkeld op het SAP Business Technology Platform, biedt op maat gesneden intelligentie waarmee bedrijven gelijke tred kunnen houden met EPR-regelgeving en plasticheffingen, circulariteitsprincipes kunnen verankeren in de kernbedrijfsprocessen en ontwerpen kunnen optimaliseren voor duurzaam ondernemen. Lees hier meer over “Helping Business Thrive in a Circular Economy”.

SAP geeft al meer dan tien jaar het voorbeeld als duurzaam bedrijf. SAP is niet alleen al 14 jaar op rij de leider in de software-industrie in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), maar ook SAP’s lidmaatschap van de Value Balancing Alliance en het SAP Integrated Report illustreren ons streven naar integratie van economische, milieu- en sociale prestaties bij het nemen van zakelijke beslissingen.

Kijk voor meer informatie bij SAP’s Sustainability Solutions en volg SAP op Twitter op @SAPNews.