>
GIS event

GIS-Event: Meet the Speaker – Jeroen van Winden

Meet the Speaker – Jeroen van Winden

Op 5 maart 2024 komen verschillende organisaties samen in het Provinciehuis Noord-Brabant voor het GIS Event: Zet SAP op de kaart! Die dag nemen verschillende sprekers het woord en delen ze inspirerende, maar ook tastbare verhalen over de integratie tussen SAP en GIS. Eén van die sprekers is Jeroen van Winden, CTO van Esri Nederland.

Meer informatie GIS event

Dag Jeroen, kan je jezelf kort even voorstellen?

Natuurlijk, ik ben Jeroen van Winden, de Chief Technology Officer bij Esri in Nederland. In die rol ben ik verantwoordelijk voor keuzes die wij maken rond onze producten en technologie. Als CTO heb ik veel contact op managementniveau over hoe onze software past in de ICT-strategie van onze klantorganisaties. In Nederland beheer ik de relatie met onze wereldwijde technologiepartners, waar SAP er één van is.

Op 5 maart ga je spreken op het SAP GIS-event. Kan je al een tipje van de sluier oplichten?

Zeker! Ik ga vertellen over onze visie op moderne software die klaar is voor de vele IT-trends die zowel technisch als organisatorisch op ons afkomen. Veel van die trends hebben te maken met datagedreven werken. Om goed datagedreven te kunnen werken, zullen organisaties gaan werken over systeemgrenzen heen op de data in alle onderliggende systemen. Systemen, en dus een geografisch informatiesysteem, moeten middels goede architectuurprincipes op meerdere manieren op elkaar aansluiten. Ik ga hier tijdens mijn sessie dieper op in voor het op elkaar aansluiten van SAP en ArcGIS.

Wat maakt jou zo enthousiast over de integratie tussen SAP en GIS?

Wat mij vooral enthousiast maakt, is dat er nu veel meer manieren zijn om SAP en GIS te integreren. We krijgen veel vragen over hoe mensen met beide systemen kunnen samenwerken. Daarvoor zijn er dus meerdere opties, waardoor organisaties meer uit hun systemen en dus de onderliggende data kunnen halen.

Wat is de meerwaarde van SAP en GIS integratie voor organisaties? (of voor jouw organisatie)

De integratie tussen verschillende systemen is belangrijk voor organisaties omdat je op deze manier meer uit je data kunt halen. Processen in organisaties staan nooit op zichzelf en er is dus meerwaarde te halen als je data uit de verschillende systemen in die processen bij elkaar haalt. Daarmee kunnen organisaties, en belangrijker nog, de mensen die werken in de organisatie efficiënter werken en kunnen besluiten op beter inzicht worden genomen.

Welke presentatie, anders dan die van jezelf, kijk je het meest naar uit op 5 maart?

Ik kijk uit naar alle presentaties. Dat gezegd hebbende ben ik erg benieuwd naar de presentatie van Provincie Noord-Brabant. Ik heb de eerste stappen in de integratie tussen beide systemen gezien en ik ben heel benieuwd waar de provincie nu staat met de integratie tussen SAP en ArcGIS.

Interviewer: Waarom mogen mensen dit event niet missen volgens jou?

Ik krijg heel veel vragen over integratie tussen SAP en ArcGIS. Het wordt bij steeds meer organisaties belangrijk dat er een stevige integratie is tussen SAP en ArcGIS. Deze dag is bij uitstek geschikt om niet alleen te komen luisteren naar een aantal presentaties met daarin de huidige mogelijkheden en voorbeelden in de praktijk, maar juist ook om andere deelnemers te spreken die allemaal met hetzelfde vraagstuk bezig zijn.

Benieuwd naar de presentatie van Jeroen op het GIS Event? Inschrijven kan nog! Meer informatie vind je via deze pagina.

Registreer hier

 

Jeroen van Winden - Speaker GIS event