SAP fortsetter på førsteplass på «Dow Jones Sustainability Index»

SAP er for 14. år på rad på førsteplass på Dow Jones Sustainability Index (DJSI) blant selskaper i softwareindustrien. SAP overgår sin egen score fra tidligere år, og øker samtidig sin egen rangering sammenlignet med andre lignende virksomheter, til tross for utfordringer som følge av pandemien.

I år fikk SAP 74 av 100 poeng (2019: 69) sammenlagt, noe som tilsvarer fem poeng mer enn andreplassen. SAP forbedret også sin verdi i prosent i 15 av 20 kategorier sammenlignet med 2019, blant annet i «informasjonssikkerhet og systemtilgang», «tiltrekke og beholde talent» og «miljørapportering».

Scoren understreker fokuset SAP har på å drive en stabil og kompatibel cloud-strategi hvor de ansatte settes som den fremste ressursen, samtidig som den forbedrer de integrerte rapporteringsmulighetene til selskapet.

I år var det 83 selskaper fra softwareindustrien som deltok, dobbelt så mange som i fjor. Samtidig økte SAP scoren sin på alle overordnede temaer; økonomi, miljø og sosialt liv.

  • Vi er så stolte av plasseringen vår på årets Dow Jones Sustainability Index. Dette viser atter en gang at vi har et stort og viktig ansvar som leder innen bærekraft i softwareindustrien, sier Luka Mucic, CFO og medlem av Executive Board i SAP SE.
  • Dette motiverer oss til å intensivere samarbeidet med våre kunder om å levere softwareløsninger som kan støtte dem i deres arbeid om en bærekraftig transformering slik at vi sammen kan bygge en mer inkluderende og regenerativ økonomi, legger han til.

Les hele pressemeldingen på SAP News Center (på engelsk).

Les mer om SAP sitt arbeid med Climate 21-initiativet og sirkulær økonomi.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive som en intelligent virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og bransjer å drive på sitt beste: 77% av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier gjør bedrifter om til intelligente virksomheter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet til å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten avbrudd. Vårt fullstendige tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for private og offentlige kunder i 25 bransjer å operere lønnsomt, tilpasse kontinuerlig og gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.
For mer informasjon, www.sap.com/norway og news.sap.com/norway.