SAPs nye servicepakke hjelper virksomheter med å bli grønnere

SAP introduserer en ny servicepakke som hjelper bedrifter med å skape bærekraftig data som støtter en effektiv og ansvarlig drift. Det gjør det mulig for bedrifter å benytte et bærekraftig perspektiv i hele deres verdiskapningsprosess, noe som også fører til at man tenker nytt når det kommer til drift og beslutningstaking.

Den nye servicepakken støtter kunder med en strukturert tilgang for å oppnå en bærekraftig virksomhet. Den inneholder en oversikt over SAPs produkt- og serviceportefølje, og gir kundene muligheten til å tilpasse deres forretningsprosesser og behov når det kommer til innovasjon og implementeringsplaner. Pakken inneholder analyse- og rapporteringsverktøy som gir større innsikt til nøkkelindikatorer som blant annet ressursbruk, bærekraftig produktutvikling og medarbeidersikkerhet.

Bedrifter vil kunne benytte miljømessige hensyn i forretningsprosesser om ressursforbruk uten avfall. De vil også kunne implementere parallelt regnskap av økonomisk og bærekraftig gevinst, samtidig som de måler miljøpåvirkningen. Bedrifter har mulighet til å samarbeide med SAP-eksperter om Road Maps og implementering av miljørelevante funksjoner i deres spesifikke forretningssystem. Fordelene ved å bruke bærekraftighetsrapportering slik som disse servicene tilbyr er at det inkluderer at bedriften kan velge sine egne indikatorer, for eksempel generering av CO2, og med det bruke de opplysningene som et benchmark til å starte sin reise mot å bli grønnere.

«Verden endrer seg» sier Stefan Luckert, sjef for Services Sustainability Solutions, SAP. «Vi vil tilby holistiske løsninger som støtter bedrifter, uansett hvor de er, på deres reise mot en bærekraftig virksomhet».

Forbrukerne bytter til mer bærekraftige produkter og services. Medarbeidere fokuserer på ansvarlige virksomheter når de skal velge og starte sin karriere. Investorer vurderer og analyserer i økende grad miljømessige risikoer og sosiale data før de tar en investeringsbeslutning. Resultatet er at ledere over hele verdene gjør bærekraftighet til en strategisk prioritet. SAPs bærekraftighetsservicepakke gir bedrifter mulighet til å raskere og smartere kunne drive hensikts- og ressursmessig virksomhet.

Bærekraftighetsservicepakken er det neste trinnet i SAPs innsats for en grønnere og mer motstandsdyktig og sikker fremtid. Ved å digitalisere det bærekraftighetsrelaterte arbeidet som bedriftene utfører – og ved å hjelpe flere av dem med å gå bærekraftsveien, hjelper SAP med å realisere bærekraftsløftene som bedrifter i dag gir.

Lær mer om service sustainability package. Besøk SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Klikk her for å lese flere nyheter på SAP Norges nyhetsside.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle organisasjoner med å bli intelligente virksomheter. Som verdens ledende leverandør av forretningssoftware hjelper vi virksomheter i alle størrelser og fra alle bransjer med å yte deres beste: 77% av all verdens transaksjonsomsetning er innom et SAP-system. Med vår kunstige intelligens (ML), internet of things (IoT) og avanserte analyseverktøy gjør vi det lettere for medarbeidere og samarbeide på tvers av organisasjoner, og utnytte forretningsmessig innsikt på best mulig måte, slik at forspranget til konkurrentene bevares.

Vi forenkler teknologi slik at virksomheter kan bruke vår software slik de selv ønsker. Med vår ende-til-endeportefølje av applikasjoner og servicer på tvers av 25 bransjer samt et globalt nettverk av kunder partnere, medarbeidere og ledende eksperter gjør SAP det mulig for private og offentlige kunder å drive lønnsom forretning, fortløpende kunne tilpasse seg og gjøre en forskjell. For mer informasjon besøk sap.com/norway og news.sap.com/norway