SAP:s Vaccine Collaboration Hub ska rädda liv – samordnar hanteringen av vaccin, läkemedel och utrustning

SAP lanserar nu ett nytt centrum för vaccinationssamarbete – Vaccine Collaboration Hub (VCH). Det riktar sig till organisationer som vill optimera distributionen av vaccin och hjälper samtidigt regeringar och deras samarbetspartner inom industrin att samordna och distribuera program för massvaccinationer.

SAP:s VCH bygger på den prisbelönta mjukvarulösningen SAP Information Collaboration Hub for Life Sciences. Det omfattar hela processen från tillverkning och kontrollerad distribution till administrering och övervakning efter genomförd vaccinering.

– COVID-19 har satt läkemedelsindustrin under stor press och man har haft svårt att få sina leveransstrategier på plats. Genom att skapa en samlingsplats där man gemensamt kan hantera sina vaccinationsprocedurer och samla leverantörer inom olika branscher kan patienter få del av läkemedel och utrustning som räddar liv, säger Michael Townsend, branschanalytiker på IDC.

Alla företag som är en del av vaccinhanteringen kan använda mjukvarulösningen – från tillverkare, logistiktjänstleverantörer och läkemedelsföretag till grossister och apotek. SAP har använt sin djupa expertis inom branschen och ser VCH som en förlängning av sitt affärsnätverk inom läkemedelsförsörjning. Samarbetet mellan nätverkspartnerna ska vara enkelt och orderövervakningen sker hela vägen från vaccinleverantörer till utdelningsenheterna.

VCH är en del av SAP:s branschanpassade molnstrategi och utformat för att tillgodose specifika branschbehov med viktiga nätverksfunktioner och den teknik som krävs för att effektivt stödja storskaliga vaccinationsprogram och distribuera läkemedel. Syftet med VCH är också att skapa en bra grund för att hantera framtida nödsituationer.

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.