>

Handelshögskolans studentlag bäst på att hantera affärssystem

Den 28 september arrangerade SAP en spelifieringstävling i att hantera affärssystem.

Och av sju deltagande lag kammade Handelshögskolan på Karlstads universitet hem förstapriset.

Uppgiften var att driva ett företag på tre olika marknader med en så hög vinst som möjligt. Allt med hjälp av ett affärssystem som visar försäljnings-, lager- och marknadsanalysrapporter i realtid och gav lagen underlag till beslut om inköp, priser och marknadsföring.

– Affärssystem är avgörande för företags framgång i dag. Att på det här sättet simulera verkligheten i form av ett spel är ett roligt sätt att komma i kontakt med ett affärssystem, säger Odd Fredriksson, ekonomie doktor och lagcoach.

Vinnarna Amanda Andersson, Joanna Norrström, Cristina Rudberg, Hanna Kanebjörk Tossavainen och Amanda Unnefors motiverar sin vinst så här:

– Vi hade korta beslutsvägar och rak kommunikation. Med återkopplingar och konstruktiv kritik kunde vi ha aktiv dialog där vi bollade information och hjälptes åt men ändå höll ett högt tempo. Tävlingen var rolig eftersom den på kort tid illustrerade något som troligen är utmanande i verkligheten.

Läs artikel från Karlstads universitet: https://www.kau.se/hhk/nyheter/handelshogskolans-studentlag-mastare-i-att-hantera-affarssystem

Titta gärna på inspelningen som finns OnDemand.  Registrera dig här.