>

SAP lanserar Joule – en ny generativ AI-assistent

SAP lanserar i dag Joule, en ny generativ AI-assistent som bygger på naturligt språk och som helt kommer att förändra hur företag drivs. Joule kommer att vara inbyggt i SAP:s portfölj av molnbaserade företagslösningar och leverera proaktiva och sammanfattande insikter från SAP:s hela lösningsportfölj och externa källor. Den nya AI-assistenten gör att medarbetare kan arbeta snabbare och generera bättre affärsresultat på ett säkert sätt genom att komplexa nät av separerad företagsdata snabbt kan sorteras och sättas i rätt sammanhang.

– Vi har nästan 300 miljoner företagskunder runt om i världen som regelbundet använder SAP:s molnlösningar. Joule har förmågan att helt förändra hur företag och medarbetare kommer att arbeta, säger Christian Klein, CEO och styrelsemedlem i SAP.

– Joule bygger på SAP:s speciella förmåga att länka samman affärer och teknik. Det är en fortsättning på vårt relevanta, pålitliga och ansvarsfulla förhållningssätt till affärsdriven AI. Assistenten kommer att veta vad du menar – inte bara vad du säger, fortsätter Christian Klein.

Joule kommer att vara inbyggd i SAP-applikationer för allt från HR till finans, leveranskedjor, inköp och kundupplevelser, inklusive SAP Business Technology Platform. Att använda den kommer att vara som att fråga sin smartaste kollega om råd. Medarbetare behöver bara ställa frågor eller beskriva ett problem som behöver lösas med vanliga ord. De får då tillbaka intelligenta svar utifrån stora mängder affärsdata, texter, bilder och andra insikter i SAP-systemen eller tredjepartskällor.

Som tillverkare kan du till exempel använda Joule för att bättre förstå hur försäljningen går. Joule kan identifiera områden som underpresterar, länka till data som visar problem med exempelvis leveranskedjan och sedan automatiskt ansluta till försörjningssystemet för att föreslå lämpliga åtgärder. Joule kommer kontinuerligt skapa nya scenarier för alla SAP-lösningar. Ett exempel är HR där den kan hjälpa till att skriva opartiska arbetsbeskrivningar och skapa relevanta intervjufrågor.

– Nu när generativ AI går vidare från den första hypen, börjar arbetet med att säkerställa mätbar avkastning på investeringen. SAP har insett att generativ AI så småningom kommer att bli en naturlig del av vardagen och har byggt en affärsassistent som fokuserar på att generera svar baserade på verkliga scenarier – och samtidigt sett till att få de nödvändiga skyddsräckena på plats, säger Phil Carter, Group Vice President, Worldwide Thought Leadership Research, IDC.

SAP lanserar Joule – en ny generativ AI-assistent

Joule kommer att vara tillgänglig med SAP SuccessFactors (HR) och SAP Start (central åtkomstpunkt för SAP:s molnlösningar) i november i år och med SAP S/4HANA Public Cloud Edition (ERP) i början av nästa år. Därefter följer SAP Customer Experience (kundupplevelser), SAP Ariba (inköp) och SAP Business Technology Platform (innovation) tillsammans med många andra uppdateringar i SAP:s portfölj som kommer att tillkännages vid SAP SuccessConnect den 2-4 oktober, SAP SpendConnect Live den 9-11 oktober, SAP Customer Experience Live den 25 oktober och SAP TechEd den 2-3 november.

Joule bygger på och förbättrar SAP:s befintliga Business AI-erbjudanden. Över 26 000 SAP-molnkunder har nu tillgång till SAP Business AI i flera scenarier och partnerlösningar. SAP:s övergripande strategi för att bygga ett framtida AI-ekosystem inkluderar direktinvesteringar som de som tillkännagavs i juli med Aleph Alpha, Anthropic och Cohere, såväl som partnerskap med bland annat Microsoft, Google Cloud och IBM som tillkännagavs i maj. Sapphire Ventures, ett globalt riskkapitalföretag för mjukvara, stöds av SAP och avsätter över 1 miljard USD för att finansiera AI-drivna startups.

Mer om Joule här. Besök SAP News center. Följ SAP @SAPNews.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 26 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

Kommentar till media:

För att se och ladda ner digitalt videomaterial och pressfoton, besök http://www.sap.com/photos. Där kan du hitta material med hög upplösning för dina mediekanaler.

Kunder som är intresserade av att lära sig mer om SAP:s lösningar kan kontakta:

Globalt kundcenter: +49 180 534-34-24

För mer information, för press:

Ulrika Wass, +46 73 827 1074, ulrika.wass@sap.com, CET

SAP:s pressrum: press@sap.com