>

Nu är det dags för tech-branschen att sikta högre

SAP utökar partnerskapet med Women in Tech i år och finns på plats då portarna slås upp den 13 maj till Nordens största teknikkonferens för kvinnor, med temat Level up!

Syftet är att uppmana till ständig utveckling, både inom bolagen och för enskilda personer. Med denna konferens, vill WIT lyfta fram hur viktigt det är med ett livslångt personligt lärande, att man ska våga byta spår och sätta en vision om nästa steg framåt.

Women in Techs uppdrag är att inspirera kvinnor till att överväga en framtid inom teknikbranschen. Att inspirera, upplysa och utveckla kvinnor som redan finns i branschen och få dem att stanna inom området. Detta görs genom att tillhandahålla nätverk och dela med sig av erfarenhet och kunskap från framgångsrika personer inom teknikvärlden. Att vara en partner som stöder detta initiativ är ett naturligt steg för SAP i Sverige eftersom jämställdhet är en viktig del av vår ambition och syfte som företag.

– Vi arbetar ständigt med att stärka vårt varumärke hos kvinnor, särskilt inom Tech-branschen, där vi vill visa allt vad vi har att erbjuda som arbetsgivare och som kanske alla ännu inte känner till. Då vi arbetar mycket med jämställdhetsfrågor vill vi nå ut och attrahera kvinnliga talanger till oss, säger Chris Berry, vd för SAP Svenska.

Till 2030 strävar SAP efter att fördelningen mellan män och kvinnor ska återspegla vårt omgivande samhälle samhället i stort och siktet är inställt på 50/50. Just nu har SAP en representation på ca 34 % kvinnor totalt och ca 28% på ledande positioner på global nivå. SAP var det första IT bolaget som fick en ”EDGE jämställdhets-certifiering” – en ledande global standard för jämställdhet på jobbet. SAP har även tidigare fått en utmärkelse av Bloomberg jämställdhetsindex.

Biljetterna till Women in Tech släpps den 6 april och ca 30 av Sveriges teknikföretag kommer vara på plats. På agendan står en blandning av föreläsare, paneler, diskussioner och flera alternativ för nätverkande och möten mellan deltagarna.

Läs mer om Women in Tech här.