Nödhjälp till ukrainska flyktingar

Enligt FN är nu nästan 5 miljoner människor – huvudsakligen kvinnor och barn – på flykt från kriget i Ukraina. Det innebär att vi står inför den snabbast växande flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget.

I detta läge är det extremt viktigt att underlätta för offentliga och privata organisationer som ger humanitärt bistånd att snabbt och effektivt hitta de förnödenheter som behövs.

Därför ger nu SAP fri tillgång till SAP Ariba Discovery, ett webbaserat verktyg som knyter samman verksamheter (leverantörer och inköpare) över hela världen. För att bidra till att livsviktiga förnödenheter snabbt kan nå de ukrainska flyktingarna har SAP konfigurerat om verktyget. Nu kan leverantören med ett enda klick på knappen ”Support Ukraine” uppdatera sina profiler på SAP Business Network och visa att de är redo att ge humanitär hjälp.

På samma sätt kan alla hjälporganisationer uppge vilka omedelbara behov som finns och hitta leverantörer som är villiga att bidra. Organisationer kan visa att de behöver donerade förnödenheter snarare än att köpa dem. SAP hoppas att det ska underlätta en snabb matchning mellan köpare och leverantörer som kan leverera snabbt och med hög kvalitet.

För att möta de akuta behoven kan SAP Ariba Discovery hjälpa köpare att få kontakt med miljontals företag i 190 länder på SAP Business Network – där det är gratis att både skapa en fråga och svara på den.

Bara under plattformens första 15 timmar erbjöd 301 leverantörer sin hjälp via plattformen. Och nu är antalet över 2 500.

– Leveranskedjorna har blivit ännu ömtåligare på grund av kriget i Ukraina. Genom att fortsätta ge öppen tillgång till SAP Ariba Discovery vill vi göra det lättare för organisationer att få kontakt med leverantörer som kan hjälpa till genom vårt SAP Business Network. Vi är glada över den positiva respons vi fått, säger Tony Harris, senior vice president och chef för marknadsföring och lösningar för SAP Business Network.

Arbetet med att påskynda tillgången till humanitära förnödenheter är en fortsättning på SAP:s policy att underlätta matchningen av köpare och leverantörer i tider av extraordinära behov. SAP har tidigare erbjudit fri tillgång till SAP Ariba Discovery under covid-19-pandemin. Det hjälpte exempelvis ett byggföretag som sökte bäddar till ett akutsjukhus man byggde i New York att matchas med en leverantör inom bara 30 minuter.

Läs mer på SAP Aribas webbsida Stand with Ukraine.