>

SAP var på plats när Women in Tech gick av stapeln

Women in Tech hölls fredagen den 13 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre, och givetvis var SAP på plats för att delta på Nordens största teknikmässa.

Lyssna gärna på Helles och Emelies fokussession People Sustainability – Do what’s right(inspelning).

Årets tema var Level up! och lockade dit 2500 entusiastiska besökare som hade lyckats få tag på biljetter som sålde slut redan efter 3 minuter, när de släpptes i april.  Ca 30 av Sveriges mest spännande och framåt-tänkande Tech-bolag var också på plats. Eventet var även helt digitalt och öppet för alla att delta, även om man inte lyckades få tag på en biljett. Temat Level up! lyfter fram vikten av en konstant utveckling, både för individen men även för företag. Vår framtid behöver hållbara, värde-drivna och mänskliga innovationer, och många olika kunskaper och perspektiv behövs för att uppnå detta.

I år har SAP ett utökat partnerskap med WIT, och detta är något SAP är stolta över då jämställdet är en viktig del för SAP och även kopplat till syftet som företag. Under dagen kunde man nätverka med många inspirerande personer, och förutom huvudscenen som bjöd på en hel del talare så kunde man även lyssna in på diverse antal fokussessioner som de olika företagen höll i. SAP bjöd givetvis även in till en fokussession med Helle Dochedahl (Managing Director Nordics & Baltics) och Emilie Solomon (Regional Sales Director Sweden & Finland).

Båda stod på scenen för att prata om People Sustainability – Do what´s right och om deras resa inom SAP samt hur viktigt det är att följa ens passion. Huvudtema var ”SAP som ett hållbart företag”, och som exempel nämndes det att över 80 % av företagen som jobbar med koldioxid incitament världen över, använder sig av SAP för att mäta detta. Ett exempel som lyftes fram är att SAP nyligen ingick ett samarbete med Coldplay, ett av världens mest framgångsrika band, för ett initiativ kring hållbarhet. Coldplay hade som önskemål att ta fram en app som hjälper deras fans att räkna ut och bättre förstå miljöpåverkan när de reser för att delta på Coldplays konserter, och på så sätt kan de belöna sina fans när de väljer alternativ med lägre koldioxid utsläpp.

Lyssna gärna på Helles och Emelies fokussession People Sustainability – Do what’s right(inspelning).