>

SAP plockade 100 kilo skräp i samband med World Cleanup Day 2023

I samband med World Cleanup Day 2023 arrangerade SAP i Sverige ett evenemang för att bidra till att hålla Östersjön ren. Detta gjordes tillsammans med organisationen Coalition Clean Baltic (CCB) och i anknytning till World Cleanup Day, ett globalt initiativ där miljontals människor världen över plockar skräp på samma dag.

Aktiviteten ägde rum en solig eftermiddag på en badplats på Lidingö, strax utanför Stockholm. Omkring 20 personer deltog och tillsammans bidrog deltagarna till att samla ihop lite drygt 120 liter eller motsvarande 100 kilo skräp.

Deltagarna fick även prova på Coast Watch, vilket är en aktivitet som syftar till att observera och lära sig om ett kustområde och dess naturegenskaper. Genom Coast Watch ser man till att skydda och främja ett hållbart sätt att nyttja naturresurser, samt informera allmänheten kring deltagande i miljöplanering.

SAP samarbetar med Coalition Clean Baltic under hela 2023. Denna aktivitet var en av flertalet aktiviteter i samarbetet, för att skapa medvetenhet och bidra till att skydda Östersjön. CCB grundades 1990 i Helsingfors och är en politiskt oberoende, ideell förening. Organisationen syftar till att bevara och förbättra miljön och de naturresurser som finns i och omkring Östersjön.

Initiativet är en del av SAP’s arbete inom Corporate Social Responsibility (CSR).
– Detta är ett viktigt arbete för SAP, en del av vårt företags värdegrund, och initiativ drivs därför över hela världen där anställda tilldelas tid för volontärarbete varje år, säger Antti Soini, vd på SAP i Sverige.