>

Martin & Servera flyttar över till SAP-molnet

Martin & Servera-gruppen är en av Sveriges ledande grossister för restauranger och storkök. För att öka innovationstakten och sitt hållbarhetsarbete har man valt att byta ut befintliga affärslösningar mot SAP S/4HANA – ett heltäckande affärssystem i molnet från SAP.

– Ett modernare affärssystem för Martin & Servera-gruppen gör det möjligt att skapa nya, affärsnära och effektiva processer inom exempelvis försäljning, produktion, inköp, varuförsörjning och ekonomi. När vi gör det tillsammans möjliggör vi också att hitta processer och systemstöd som spänner över bolagsgränserna, berättar Stefan Nilsson, IT-direktör på Martin & Servera.

Martin & Servera-gruppen är en svensk, familjeägd koncern med cirka 3 200 medarbetare. I gruppen ingår bolagen Martin & Servera Restauranghandel med Restaurangbutiker, Martin & Servera Logistik, Fiskhallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Grönsakshallen Sorunda och Galatea.

– Martin & Servera ses som restaurangernas bästa vän i Sverige och fungerar lite som stjärnkockarnas kylskåp. Det är därför mycket roligt både att få dem som ny SAP-kund och att de har valt RISE with SAP där vi samlat alla molntjänster i en plattform, säger Per Jensen på SAP.

Den tidigare IT-miljön på Martin & Servera var väldigt fragmenterad och varje bolag hade egna IT-system. Med SAP kan man samla allt i ett gemensamt affärssystem. Det underlättar beslutsfattande och uppföljning samtidigt som det går att jobba mer hållbart genom att till exempel minska svinn.

Den molnbaserade lösningen uppfyller också EU:s krav om datasäkerhet, GDPR. Förväntningarna är att koncernen nu ska kunna sänka sina IT-kostnader och öka innovationstakten genom att ha SAP som en grundplattform att bygga vidare på. SAP:s ekosystem med ett stort antal partner gör det dessutom enklare för Martin & Servera att öka innovationstakten.

Mer information om Martin & Servera finns på www.martinservera.se.