>

Hållbar detaljhandel i fokus på SAP CX Retail Event

När SAP bjöd in till sitt första CX-event i Norden hamnade hållbarhet högt upp på agendan – och hur viktigt det är för yngre personer att välja rätt varumärke. Under en heldag i det gamla posthuset på Vasagatan i centrala Stockholm fick deltagarna ta del av de senaste insikterna och trenderna från kända föreläsare som Kjell A Nordström, retailexperter och en rad SAP-kunder.

SAP CX Retail Event genomfördes tillsammans med SAP:s partner Remit, KPS, RetailSolutions, Netconomy, Forter och Pearl.

Kjell A Nordström gav en tankeväckande genomgång av övergripande samhällstrender med ökad regionalisering och utflyttningar från centrala delar av städerna. Vi kommer att behöva vänja oss vid löpande förändringar och ställa om till helt nya former av tjänster som blir möjliga med hjälp av avancerade tekniska plattformar.

Toni Burke är Global Vice President Green CX på SAP och lyfte fram vikten av spårbarhet och att använda data på rätt sätt. Det går att satsa på hållbarhet och samtidigt vara lönsam. Med rätt fokus på kundupplevelser och genom att använda verktyg som SAP:s Sustainability Control Tower kan man till exempel minska antalet returer och få kunderna intresserade av mer ekologiska produkter.

– Vi är den enda leverantören med en heltäckande och hållbar CX-plattform. Det gör att man kan lita på sin data och få full kontroll på sina produkters koldioxidavtryck i form av vatten, avfall, material och transporter, säger Toni Burke.

Dagen avslutades med en paneldiskussion kring hur CX kan bidra till att vi får långsiktigt hållbara beteenden.