>

Laddad och redo för nya karriärvägar inom tech-branschen

Women in Tech gästar Stockholm Waterfront i år igen, och intresset är minst lika stort som tidigare.

Biljetterna sålde slut på momangen när de släpptes den 1 februari och när dörrarna öppnas upp den 23 mars förväntas 2500 besökare vara på plats. Mer än 30 företag deltar som partners i Nordens största teknikkonferens, där årets tema är ”Charged and Ready to Raise”. Tanken med temat är att man ska ladda batterierna och samla kraft att gemensamt hitta vägar framåt för kvinnor.

Syftet med Women in Tech är att få in fler kvinnor i techbranschen och att stötta de som redan är i branschen. Huvudfokuset i år kommer inkludera frågor inom energi, cybersäkerhet, AI och ledarskap. Utöver det kommer besökarna få ta del av andra fokusområden som erbjuds av alla deltagande partners.

SAP är stolta över att gå in som partners för andra året i rad och kommer även vara på plats i montern den 23 mars.

Att fortsätta vårt partnerskap med Women in Tech är viktigt för SAP, då vi kontinuerligt vill nå ut till kvinnliga tech-talanger och på så sätt stärka både varumärket och vår affär, säger Antti Soini, vd SAP Svenska.

Till 2030 är målet att fördelningen mellan män och kvinnor ska vara 50/50 på SAP.