>

Jollyroom vill engagera barnfamiljerna på en helt ny nivå

E-handelsföretaget Jollyroom som är specialister på barn- och babyprodukter kommer att engagera sina kunder på ett helt nytt sätt. Företaget inleder nu en strategisk satsning på SAP Emarsys för att skapa skräddarsydda erbjudanden till barnfamiljer med hjälp av den information man redan har om dem. Målet är kunna fortsätta växa i en tid med hård konkurrens på e-handelsmarknaden.

– Med SAP har vi fått en Ferrari. Nu kan vi använda data på ett smartare sätt och ge kunderna ännu mer tillbaka så att de har glädje av oss under barnens hela uppväxt, säger Mattias Jacobsson, vd på Jollyroom.

Jollyroom är Nordens största e-handelsföretag inom barn- och babyprodukter. Bolaget har över två miljoner kunder och mer än 35 000 produkter för barn mellan 0 och 12 år. Dessutom finns ett heltäckande sortiment för gravida.

Jollyroom grundades 2010 och har cirka 500 anställda i Sverige och Norge. Målet är att fortsätta växa och bli den ledande aktören i Europa inom barn- och babyprodukter – och den första butiken utanför Sveriges gränser öppnade i Oslo för två månader sedan.

– Vi har tagit stora steg de senaste åren men vill göra ännu mer. Marknaden ser helt annorlunda ut i dag och vi måste differentiera oss och utnyttja vår unika position på marknaden för barn- och babyprodukter, säger Mattias.

Jollyroom hade sedan tidigare ett affärssystem från SAP och valde nu att komplettera med SAP Emarsys – en molnbaserad plattform för hantering av kundrelationer (CRM) och automatisering av marknadsföring. Första steget är att använda SAP Emarsys för att ta kontroll över befintlig kunddata så att man kan arbeta mer aktivt med den.

SAP-partnern och konsultbolaget Remit har varit drivande under hela implementationen och även bistått med dataprofilering för att identifiera potentialen i data.

Förutspå och föreslå nästa köp

Nyckeln till att lyckas handlar om just data – information om vad kunderna har köpt och verktyg för att kunna förutspå och föreslå nästa köp. Fram till att barnen blir cirka tolv år räknar Jollyroom med cirka 30-35 produkter som en vanlig barnfamilj verkligen behöver. Har man köpt en duo-vagn så finns det ett tydligt mönster för vad familjen sedan söker efter tolv månader senare.

– Innan kunden ens själv vet om vad de behöver ska vi erbjuda det. Hittills har vi bara krafsat på ytan av det värde man kan skapa med hjälp av data, men för att lyckas måste man ha en vettig databasstruktur i botten – och det får vi nu med SAP Emarsys, berättar Mattias.

Anpassade erbjudanden och en ny community

Kunderna kommer att märka av förändringen genom att kommunikationen med Jollyroom blir ännu mer relevant och anpassad. I stället för en mängd utskick och reklam om nya produkter kommer man få tips och erbjudanden som passar den egna familjen.

Samtidigt ställer kunder allt fler frågor i olika forum innan man köper något. Där vill Jollyroom också vara relevant.

– Långsiktigt vill vi vara med i den dialogen och om fyra år kanske vi rekryterar barnmorskor. Men innan dess ska vi lansera en egen community efter sommaren. Vi har riktiga entusiaster bland våra kunder som kommer att kunna bidra med sina erfarenheter, berättar Mattias.

Fortsatt satsning på hållbarhet

Jollyroom satsar hårt på hållbarhet och den nya, toppmoderna lager- och kontorslokalen i Torslanda har en av de största takinstallationerna av solceller. Man har också byggt ett avancerat robotlager och arbetat med att ta bort all luft ur förpackningarna med nya kartongförslutare.

– Vi noterar att vi leder hållbarhetsarbetet i vår egen bransch, men det finns mer att göra. Med rätt IT-stöd kan vi i dag mäta produkternas miljöavtryck i detalj, så nu gör vi ett omtag med hela vår produktfamilj, avslutar Mattias.

 

För mer information kontakta:
Ulrika Wass
SAP Head of Nordic & Baltic Communications
telefon: +46 73 827 1074
e-mail: ulrika.wass@sap.com